Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Uručena priznanja pojedincima i kolektivima za doprinos promociji turističke ponude Glavnog grada

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je da kroz ovu manifestaciju odajemo priznanje ljudima i kompanijama, koji su se istakli u turističkoj promociji grada

Turistička organizacija Podgorica svake godine u decembru organizuje manifestaciju ,,Biramo najbolje u turizmu i ugostiteljstvu” u okviru koje dodjeljuje priznanja pojedincima i kolektivima za doprinos turističke promocije grada tokom godine na izmaku.

“Za najbolju kompaniju u 2022. godini proglašena je The Capital Plaza, najbolji hotel je Bošković, a restoran – Bucca Wine Bar. Titulu najbolje konobe ponijela je Avlija, poslastičarnice Slatka magija, a turističke agencije Congress Travel. Specijalna nagrada uručena je novinaru i publicisti Danilu Burzanu”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Podgorica Millennium Run je, kako navode iz lokalne uprave, najbolja manifestacija u 2022. godini. Odabrani su i najbolji u kategoriji sredstava informisanja u oblasti turizma – TV Emisija – Mreža.me, RTCG, Radio Emisija – Turistički radio katalog, Radio Titograd i časopis – The Collection. Među pojedincima nagradjeni su menadžer – Bojan Madžgalj iz hotela „Podgorica“, recepcionerka – Biljana Bulatović iz hotela „Terminus“, kuvar – Vukašin Mitrović iz hotela „Aurel“, konobar – Srđan Vojvodić iz restorana „Porto“, poslastičarka – Suzana Dragović iz poslastičarnice „Sonja“ i turistički vodič – Milica Pavićević, TA Venn Tour.

Za najboljeg novinara izabran je Leka Dedivanović, najbolji komunalni radnici su Starčević Blagoje ispred gradskog preduzeća “Čistoća”, kao i Aldin Ibrahimović ispred gradskog preduzeća “Zelenilo” i Ljuan Rizvanaj ispred “Tržnica i pijaca”.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je da kroz ovu manifestaciju odajemo priznanje ljudima i kompanijama, koji su se istakli u turističkoj promociji grada.

“Uprkos brojnim izazovima, godinu ćemo u turizmu pamtiti po uspjesima. Postoji samo jedan grad i jedna Turistička organizacija koja je ostvarila najbolje rezultatima, a to je Podgorica i Turistička organizacija Podgorice. Vjerujem da će i budućnosti biti tako”, kazao je Vuković.

Direktorica Turističke organizacije Podgorica Irena Rogošić podsjetila je da već 39 godina nagrađuju nabolje u turizmu i ugostiteljstvu.

“Svake godine je težak izbor, ipak smo uspjeli da odaberemo one koje su se izdvojili po rezultatima. Turistička organizacija je ove godine bila uspješna, a prihodi od boravišne takse su 27 posto veći, a bilo je i 11 posto više nocćnja”, kazala je Rogošić.

Manifestacija je, kako se navodi, organizovana u Hotelu Bošković, a za prijatnu atmosferu pobrinuo se glumac Mišo Obradović i bend Kino kultura.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve