Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Upućena inicijativa da se hitno izda dozvola Air Montenegru za uspostavu letova iz Tuzle

Upućena je, kako piše Klix.ba, inicijativa za hitno pronalaženje rješenja u kontekstu izdavanja dozvole, a za koju je zadužena Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH

Crnogorska aviokompanija Air Montenegro još uvijek nije dobila dozvolu za uspostavljanje letova sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli, piše Klix.ba.

Upućena je, kako piše Klix.ba, inicijativa za hitno pronalaženje rješenja u kontekstu izdavanja dozvole, a za koju je zadužena Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH (BHDCA).

Dogovor između tuzlanskog aerodroma i crnogorske aviokompanije je postignut, ali ugovor još uvijek nije potpisan jer neophodna dozvola za uspostavu letova dosad nije ishodovana.

Delegatkinja u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Sandra Imširović uputila je cijativu Ministarstvu prometa i komunikacija BiH.

Ona u svojoj inicijativi poziva državno ministarstvo, da u saradnji sa nadležnim BHDCA bez nepotrebnog odlaganja pronađe rješenje za početak letova zainteresovane aviokompanije, koja se zvanično obratila za odobrenje, sa Međunarodnog aerodroma Tuzla prema destinacijama Njemačka, Švedska, Danska, Luksemburg i Austrija gdje je najveća koncentracija bh. dijaspore.

Imširović je navela da se rješenje za početak letova pronađe u zimskom redu letjenja čime bi u velikoj mjeri pomogli građanima Bosne i Hercegovine, Međunarodnom aerodromu Tuzla, privredi Tuzlanskog kantona, a i šire.

“Normalno funkcioniranje Aerodroma Tuzla je od velikog značaja za sve građane BiH, kao i bosanskohercegovačke dijaspore. Aerodrom Tuzla je u osam mjeseci dostigao rekordan broj prevezenih putnika i to njih 508.000”, navela je Imširović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve