Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Ulcinjska rivijera: Očekuju da zainteresovani pošalje pismo o namjerama

U Tenderskoj komisiji, prema riječima njenog predsjednika Branka Vujovića, očekuju da če njemački operater TUI pretočiti svoje interesovanje za objekte Ulcinjske rivijere u pismo o namjerama, koje će biti upućeno predsjedniku Vlade.

Foto: Ul-info

Vujović je Pobjedi potvrdio da je njemački turoperater TUI zainteresovan za objekte Ulcinjske rivijere.

Mediji su objavili da je TUI zainteresovan za zakup nudističkog naselja na Adi i hotela Belvi na Velikoj plaži i da su za to pripremili 200 miliona EUR.

Vujović je naveo da je za sada sve samo u fazi interesovanja.

– Očekujemo da će TUI svoje interesovanje pretočiti u pismo o namjerama, koje će biti upućeno predsjedniku Vlade. Nakon prvih razgovora u Vladi trebalo bi da vidimo koja su očekivanja i interesovanja TUI-ja koji je jedan od najznačajnijih operatera. Da vidimo o kojem modelu se radi i na koji način da zadržimo interesovanje tako značajnog investitora, a da zaštitimo svoje interese, kazao je Vujović.

On je naveo da je to bitno znati u susret usvajanju plana privatizacije za ovu godinu, što se očekuje vjerovatno na prvoj narednoj sjednici Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte.

– Ulcinjska rivijera je bila u planu privatizacije za prošlu godinu i biće u ovoj, ali je bitno da mi naš model privatizacije, odnosno način saradnje sa investitorom definišemo i uskladimo sa očekivanjima investitora, naravno imajući u vidu i naše interese, rekao je Vujović.

On je naveo da je i ranije bilo interesovanja za Ulcinjsku rivijeru od drugih kompanija, ali da nijesu bila tog nivoa da bi raspisali namjenski tender.

Vujović je, međutim, dodao da kod Ulcinjske rivijere ima problem oko vraćanja zemljišta.

– Na taj ozbiljni problem sam ukazao i državnim organima, a i javno saopštio nedavno preko Pobjede. Radi se o nerazumnoj odluci o vraćanju ranijim vlasnicima zemljišta koje je u sastavu Ulcinjske rivijere, što je suprotno Zakonu o privrednim društvima. Očekujem da će ta odluka biti poništena od Vrhovnog suda, ali moram upozoriti još jednom da to i dalje stvara određeni problem i nesigurnost za investitora, objasnio je Vujović.

On je kazao da je očekivao nakon javnog upozorenja na taj problem reakciju Privrednog ili Vrhovnog suda ili nekih drugih sudskih instanci, ali su izostale.

– Vjerujem da će sudski organi na najvećem nivou razumjeti činjenicu da nije zakonito vraćanje zemljišta akcionarskih društava ranijim vlasnicima jer je ono dio kapitala društva i ne može se oduzimati na način kako je urađeno. To je i smetnja da ranije idemo u raspisivanje tendera, precizirao je Vujović.

On je dodao da se ne može reći kada bi mogao biti raspisan tender za Ulcinjsku rivijeru, jer prvo treba usvojiti plan privatizacije, a onda dinamiku prilagoditi očekivanju potencijalnih investitora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve