Vlada Crne Gore opredijelila je blizu 430 hiljada eura u Kapitalnom budžetu za sanaciju lokalnog puta Han Garančića – Opasanica u Podgorici, a Uprava javnih radova ugovorila je izvođenje radova.

Foto: Ilustracija

Saopšteno je da se podgoričko građevinsko preduzeće “Avio petrol”, koje je u toku postupka javne nabavke izabrano kao najpovoljniji ponuđač, obavezalo da radove završi u roku od tri mjeseca od dana uvođenja u posao.

Kako se navodi, projektom je predviđena rekonstrukcija puta u dužini od oko pola kilometra sa izgradnjom sistema za odvod atmosferskih voda, postavljanje saobraćajne signalizacije, podizanje novih i sanacija postojećih potpornih zidova visine tri do pet metara. Planirana je i izgradnja betonskih zidova, u cilju regulacije i uređenja korita rijeke Opasanice i njene pritoke –potoka, u dužini blizu 100 metara.

Iz Vlade ističu da se realizacijom tog projekta u značajnoj mjeri će biti povećana bezbjednost svih učesnika u saobraćaju, uz istovremeno omogućavanje kvalitetne putne povezanosti na području Hana Garančića i Opasanice.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve