Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Udruženje banaka Crne Gore pomaže Ukrajinu sa 50.000 eura

To je odlučeno na juče održanoj vanrednoj sjednici UBCG, a na kojoj je gost bio glavni akcionar Zapad banke Podgorica, Vadim Morohovski

Udruženje banaka Crne Gore pomoći će Ukrajini sa 50.000 eura.

To je odlučeno na juče održanoj vanrednoj sjednici UBCG, a na kojoj je gost bio glavni akcionar Zapad banke Podgorica, Vadim Morohovski.

On je u kratkom izlaganju iznio zahvalnost na podršci, ukazavši na vrlo teškoj situaciji u Ukrajini i ono sve što nosi rat.

“Naglašena je ujedinjenost naroda Ukrajine bez obzira na religiju i etničku pripadnost i da u ratu pate svi civili, djeca, žene, stariji ljudi”, navodi se u saopštenju.

Ukazao je da puno znači podrška iz cijelog svijeta, a posebno je snažna iz Evropske unije. Završio je obraćanje sa riječima “Ukrajina treba mir“.

Prisutni direktori banaka su se složili da pomoć ispred Udruženja bude u ukupnom iznosu od 50.000 eura, koja će se uplatiti na namjenskom računu za Ukrajinu 520-5188-31, otvoren od strane Crvenog Krsta Crne Gore, kod Hipotekarne banke.

“Ovom prilikom bankari će pozvati i svoje klijente da u skladu sa mogućnostima doprinesu ovoj humanitarnoj akciji gdje je Crveni krst prepoznatljiva adresa preko koje će sredstva doći u prave ruke. Vjerujemo da partnerstva počivaju na toleranciji, solidarnosti i otvorenosti. Ovim gestom želimo da ohrabrimo naše partnere i ostale društvene činioce da u skladu sa svojim mogućnostima slijede naš primjer i pomognu onima kojima je to sada najpotrebnije”, navodi UCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve