Srijeda, 17 Aprila, 2024
Rubrika:

U floti Air Montenegra za ljetnju sezonu još jedan avion

Iznajmljeni Embraer E190 će biti angažovan u periodu od 1. aprila do 31. oktobra

Osim dva vlasnička aviona tipa Embraer E195 i iznajmljenog Airbusa A320, flotu Air Montenegra će tokom ljetnje sezone 2024. godine činiti i iznajmljeni Embraer E190, saopšteno je iz nacionalne aviokompanije..

“U oktobru prošle godine nacionalni avioprevoznik je sa hrvatskom aviokompanijom Trade Air potpisao ugovor o zakupu aviona A320, a u cilju dodatnog širenja flote za ljetnju sezonu danas je potpisan ugovor o zakupu još jednog aviona, sa ukrajinskom kompanijom Windrose. Windrose je aviokompanija koja primatno pruža ACMI i charter usluge, a ugovorom između Air Montenegra i pomenutog prevoznika avion E190 je iznajmljen po principu wet leasea, odnosno sa posadom”, navode iz Air Montenegra.

Air Montenegro je sa Windroseom sarađivao i 2023. godine, a tokom ovogodišnje ljetnje sezone E190, u dualnoj konfiguraciji-biznis i ekonomske klase, će biti angažovan u periodu od 1. aprila do 31. oktobra.

“Dodatni avioni omogućavaju Air Montenegru da širi svoju mrežu destinacija i pruži veći broj letova kako bi zadovoljio potrebe putnika tokom ljetnje sezone. Ovim korakom, avioprevoznik nastoji da osigura visok nivo usluge tokom putovanja za sve svoje putnike i odgovori povećanoj tražnji tokom ljeta. Dodatnim resursima, Air Montenegro ostaje posvećen pružanju pouzdane i efikasne usluge, dok nastavlja da unaprjeđuje svoju ponudu i širi prisustvo na tržištu vazdušnog saobraćaja”, poručuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve