Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

U blizini skijališta Kolašin 1450 niče kondo hotel sa 4 zvjezdice – vrijednost investicije 13 miliona eura

Riječ je o kondo hotelu sa četiri zvjezdice, koji će imati 93 smještajne jedinice, odnosno kapacitet od 380 ležaja. U okviru hotela planirano je otvaranje 45 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 13 miliona eura

Hotel Kolašin Resort&Spa, u koji će biti uloženo 13 mil EUR, vraćen je na lsitu razvojnih projekata u oblasti turizma, nakon što je bio isključen sa nje 2021. godine.

Riječ je o kondo hotelu sa četiri zvjezdice, koji će imati 93 smještajne jedinice, odnosno kapacitet od 380 ležaja. U okviru hotela planirano je otvaranje 45 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 13 miliona eura.

– Riječ je o projektu koji je već bio uvršten na Listu 2019. godine, ali je nakon izmjene Odluke o kriterijumima, načinu i postupku izbora lica koje može steći crnogorsko državljanstvo prijemom radi realizacije posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore iz decembra 2021. godine, isključen sa Liste jer investitor nije u propisanom roku dostavio novu bankarsku garanciju – saopšteno je iz Vlade.

S obzirom na to da je investitor Kolašin Resort&Spa dostavio novu prijavu u skladu sa novim javnim pozivom od 4. jula ove godine, konstatovano da su ispunjeni formalni uslovi predviđeni kriterijumima iz odluke i javnog poziva i zaključeno da se projekat vrati na listu.

– U dokumentaciji koja je dostavljena uz prijavu navedeno je da je u Kolašinu, na lokaciji u blizini ski-staze Ski centra Kolašin 1450, planirana investicija u izgradnju hotela predračunske vrijednosti 13 miliona eura, pri čemu je planirano finansiranje iz sopstvenih sredstava kompanije i njenih stejkholdera. U cilju obezbjeđivanja investicije dostavljena je bankarska garancija u iznosu od milion eura izdata od strane Universal Capital banke na iznos koji je predviden odlukom i javnim pozivom – navodi se u saopštenju.

Kada je riječ o predviđenim prihodima, oni će biti generisani kao prihodi od prodaje smještajnih jedinica i od izdavanja.

U biznis planu navedeno je i da će se realizacija investicije sprovesti kroz najduže pet polugodišta, te da će kompletni radovi bivi završeni najkasnije do 9. maja 2025. godine.

Podsjetimo, iz kompanije Kolašin Resort&Spa ranije je saopšteno da će ovim ski rizortom će upravljati kompanija York Hotels & Resorts pod međunarodnim luksuznim hotelskim brendom Westin, a objekat će imati naziv Westin Kolašin Resort, pošto je franšizni ugovor sa američkom kompanijom Marriott International USA.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve