Nedjelja, 21 Aprila, 2024
Rubrika:

The Sun: Crna Gora kao najljepši evropski pejzaž

Kako se navodi u tekstu, najjužniji fjord u Evropi – Boka Kotorska nudi prelijepe, a ujedno i dramatične pejzaže Jadranske obale

Na tržištu Velike Britanije objavljen je još jedan u nizu afirmativnih članaka u prestižnom britanskom magazinu The Sun, kojim se preporučuje Crna Gora kao idealna destinacija za post pandemijsko putovanje, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Magazin The Sun navodi da je korona pauzirala sve planove i putovanja, ali da ova godina ima dobre izglede da bude godina putovanja do planina i plaža Crne Gore.

Kako se navodi u tekstu, najjužniji fjord u Evropi – Boka Kotorska nudi prelijepe, a ujedno i dramatične pejzaže Jadranske obale.

„Ovdje se moćne planinske litice završavaju direktno u more, a dobro očuvani srednjevjekovni gradovi nalaze se u samom srcu strmih brda. U samom srcu zaliva nalazi se posebno ostrvo Gospa od Škrpjela, sa crkvom iz 15. vijeka“, navodi se u tekstu.

The Sun posebno izdvaja Kotor u kojem se smjenjuju gotički, renesansni i barokni arhitektonski stilovi.

„Istražite njegove kamene kaldrmisane ulice ili se popnite na 1.300 stepenica do tvrđave Svetog Jovana, koja nudi panoramski pogled na Boku Kotorsku“, piše u tekstu.

Kako navodi taj uticajni magazin, Crna Gora se može pohvaliti sa pet fantastičnih nacionalnih parkova. Izdvajaju Nacionalni park Lovćen i penjanje uz 461 stepenik do vrha planine Lovćen.

The Sun preporučuje i kajak avanturu na Skadarskom jezeru, najvećem na Balkanskom poluostrvu, opisujući ga kao raj za ljubitelje ptica.

Autori teksta osvrnuli su se i na ljepote sjevera Crne Gore i izdvojili Nacionalni park Durmitor. Crno jezero, opisuju kao vrhunac durmitorske ljepote, jezero koje svojom duboko plavom bojom i bogatom borovom šumom oduzima dah.

Preporuka svim turistima je i da probaju splavarenje na rijeci Tari, jer je to doživljavaj koji se ne zaboravlja, ali i da posjete manastir Ostrog, kao i brojne druge znamenitosti, prirodne ljepote i lokalitete poznate po gastronomiji i dobrom provodu.

Pored toga, kao rezultat promotivnih aktivnosti koje NTO realizuje na tržištu Velike Britanije, britanski renomirani magazini The Telegraph i Standard takođe su pisali o Crnoj Gori, kao destinaciji koju treba posjetiti kada putovanja budu moguća, naročito ističući otvaranje One&Only Resort hotela, koje je predviđeno za april.

U The Telegraph-u najavljuju i otvaranje novog brenda Siro u Crnoj Gori, koji je zamišljen kao grad u Boki, usmjeren na zdravlje i fitnes, a čije je otvaranje planirano za 2023. godinu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
The Sun: Crna Gora kao najljepši evropski pejzaž – Crna Gora Today
11.03.2021-04:56 04:56

[…] Izvor: Aktuelno […]