Srijeda, 22 Maja, 2024
Rubrika:

Spajić: Bez povećanja plata prosvjetarima, vjerujte Vladi, čekajte Evropu sad 2, nema potrebe za prijetnjama i ucjenama

On je nakon otvaranja puta Kolašin – Mateševo rekao da prosvjetari treba da vjeruju novoj Vladi i budu strpljivi do sprovođenja programa Evropa sad 2. Isto to je poručio i zaposlenima u javnoj upravi i pravosuđu

Premijer Milojko Spajić kazao je danas da Vlada sada neće povećati zarade prosvjetarima 10 odsto, kao i da prosvjetari treba da vjeruju novoj Vladi i budu strpljivi do sprovođenja programa Evropa sad 2.

Spajić je to poručio odgovarajući na pitanja novinara nakon otvaranja rekonstruisanog puta Mataševo – Kolašin.

“Ljudi iz prosvjete stvarno treba da vjeruju Vladi. Mislim da smo dali mnogo rezultata za dva – tri mjeseca. Ove godine građane Crne Gore očekuju mnoga pozitivna iznenađenja. Mislim da ćemo u u svim rokovima kojima smo rekli sprovesti Evropu sad 2. Ne samo prosvjetari, nego svi građani Crne Gore mogu da očekuju veoma svijetlu 2024. godinu. Tako da nema potrebe za žurbom, za prijetnjama, za ucjenama. Mislim da je ova Vlada potpuno posvećena interesima svih građana uključujući i prosvjetare”, rekao je Spajić novinarima.

Precizirao je da podizanja bruto zarada neće biti jer je ono inflantorno.

”I veliki dio inflacije od prošle godine je bio zbog toga. To je loš način podizanja zarada. Mnogo bolji način je podizanje neto zarada. Insistiramo na tome”, naveo je Spajić.

Bruto zarada, kako je istakao, je trošak za poslodavca.

”A ako se podigne neto zarada, trošak za poslodavca se ne podiže”, dodao je on.

Prethodna Vlada je, kaže, time podigla inflaciju.

”Želimo da podižemo zarade na način da se ne provocija dalja inflacija. Mislimo da je to pravi način za podizanje standarda stanovništva”, istakao je Spajić

Predstavnici Vlade Crne Gore, Opštine Kolašin i Monetputa otvorili su danas rekonstruisani put Mateševo – Kolašin.

Pored Spajića tom događaju prisustvovali su Filip Radulović ministar saobraćaja i pomorstva, Novica Vuković ministar finansija, Branko Krvavac šef Kabineta predsjednika Vlade i Milan Ljiljanić direktor Montenputa.

Ispred Opštine Kolašin svečanu vrpcu prerezao je predsjednik Petko Bakić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve