Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Ski rizort Kolašin K16 uskoro jedinstveni biser Bjelasice

Jedinstveni biser planine Bjelasice Swissotel Kolašin K16. Ski rizort Kolašin 1600 će imati 10 objekata sa ukupno 951 jedinica, kao i 28 jednoporodičnih vila i biće realizovan kroz četiri faze

Jedinstveni biser planine Bjelasice Swissotel Kolašin K16. Ski rizort Kolašin 1600 će imati 10 objekata sa ukupno 951 jedinica, kao i 28 jednoporodičnih vila i biće realizovan kroz četiri faze.

Radovi na prvom objektu, hotelu K16 Swisshotel Kolašin, već uveliko napreduju, uspješno su finalizovani pregovori sa Accor grupom i potpisan je ugovor sa jednim od njihovih prestižnih brendova Swissotel Hotel Resort.

Dovođenje poznatih hotelskih brendova imaće značajan uticaj na pozicioniranje ski rizorta i Kolašina kao značajnog regionalnog centra Accor hotel grupa, koja je najveća multinacionalna kompanija iz oblasti hotelijerstva u Evropi.

Očekivana vrijednost ove investicije je preko osam miliona eura, a do sada je realizovano više od 2,4 miliona eura.

Plan je da se do kraja godine uloži još četiri miliona eura, dok se otvaranje hotela očekuje do septembra 2022. godine.

Prvi hotel K16, raspolagaće sa 116 jedinica, restoranom, aperitiv barom, skijašnicom i poslovnim prostorima. Hotel će imati i depadans, sa dodatnih 85 smještajnih jedinica, što će omogućiti prijem 526 gostiju, a uz prateći sadržaj će doprinijeti boljoj popunjenosti kapaciteta i uspješnom pozicioniranju ovog objekta na tržištu uz istovremeno pružanje različitih mogućnosti gostima hotela, kako bi njihov boravak u ovom objektu bio što udobniji, a iskustvo što prijatnije.

Glavne prednosti hotela K16 će se ogledati u njegovoj premijum lokaciji u neposrednoj blizini ski staze što samo po sebi predstavlja rijetkost.

Brend za bolju turističku ponudu Kolašina

-To će omogućiti našim gostima da pravo iz hotela idu na ski stazu i uživaju u čarima Bjelasice. Radovi na hotelu su započeti u julu 2020. godine i njegovo otvaranje se očekuje do septembra 2022. godine. Hotel će nositi ime Swissotel Kolašin K16. Naime, uspješno smo finalizovali pregovore sa Accor grupom i potpisali smo ugovor sa jednim od njihovim premium brendom, Swissotel Hotel & Resorts, a mišljenja smo da će dovođenje poznatih hotelskih brendova imati značajan uticaj na pozicioniranje našeg ski rezorta i Kolašina kao značajnog regionalnog turističkog centra. Uvjereni smo da će dolazak ovog brenda podići turističku ponudu Kolašina i sjevernog dijela Crne Gore na novi viši nivo – objasnili su iz kompanije K16 Resort za Vikend novine.

Radovi napreduju u skladu sa planiranom dinamikom, na objektu su završeni grubi građevinski radovi i otpočele su aktivnosti na postavljanju instalacija, a do kraja godine je planirano i postavljanje fasade i krova.

-Imajući u vidu predispozicije Kolašina za različite oblike turizma, ne samo ski turizam, naša je namjera da ponudimo aktivnosti i sadržaje za sve uzraste i sve sezone, a to je bio i glavni razlog što smo se odlučili da ovaj rizort gradimo baš u Kolašinu. Pozicija hotela, u neposrednoj blizini ski staze predstavlja rijetkost i uvjereni smo da će raznovrsnom ponudom izazvati veliko interesovanje kako inostranih tako i lokalnih turista i posjetilaca. Hotelski brend će dodatno pozicionirati i promovisati Kolašin i staviti ga na mapu svojih klijenata, što će uticati priliv većeg broja turista iz različitih država, ali i potencijalnih novih investicija. U početku će biti potrebno angažovanje najmanje 58 lica na različitim pozicijama u hotelu. Kako bi se odgovorilo na sve zahtjeve gostiju i održao nivo usluge u pojedinim periodima godine, prvenstveno tokom ljetnje i zimske sezone, biće potrebno angažovanje i dodatnog broja lica. Prioritet u zapošljavanju će naravno imati lokalno stanovništvo i građani Crne Gore, za koje vjerujemo da će dati dodatu vrijednost hotelu. Prije zvaničnog otvaranja operater će organizovati konkurs i obuke za zaposlene – kazali su iz kompanije K16 rezort.

Uklopljen u prirodni ambijent

Ski centar Kolašin 1600 ima sada spremnih 11 km staza, te prokrčenih i gotovo spremnih nekih 12-15 km staza, dogodine ukupno 24 km, dok skijalište Kolašin 1450 raspolaže sa 17 km skijaških staza. Sa izgradnjom K-7 lifta, skijališta će biti spojena pa će biti objedinjeno raspolaganje sa više od 50 km staza, a planirano je da u narednim godinama ova dva skijališta raspolažu sa više od 120 km staza, što visoko kotira Bjelasicu na mapi ski centara Evrope.

-U prilog tome govore i podaci da će zimska sezona 2020/2021 ostati upamćena kao jedna od najboljih sa 100 skijaških dana. Izgradnja novih hotela i rizorta u Kolašinu uz postojeće i dobro poznate brendove, vjerujemo da će se potražnja za ovim dijelom Evrope višestruko pojačati. Kolašin je generalno dobro povezan sa ostatkom Crne Gore, a imajući u vidu i finalizaciju radova na dionici auto-puta koji povezuje Kolašin sa Podgoricom, vrijeme između ova dva grada će se značajno skratiti pa će se turisti za svega 40 minuta naći sa aerodroma na ski stazi. Uvjereni smo da će značajan dio turista koji je do sada bio orjentisan ka drugim planinskim centrima, fokusirati na Kolašin posebno imajući u vidu da Kolašin ne karakteriše sezonalnost, te ljetnja sezona ne zaostaje za zimskom, kako ponudom tako ni brojem turista.

Swissotel Kolašin K16 će eksterijerom, kao i enterijerom u potpunosti biti uklopljen u prirodni ambijent – biće korišćeni materijali kamen i drvo. Cilj nam je bio da, iako gradimo, luksuzni rizort, posebno vodimo računa o lokalnoj arhitekturi, te ambijentu hotela, kako bismo gostima ponudili što prijatniji i udobniji ugođaj, kazali su iz ove uspješne kompanije.

Produžiti program Ekonomskog državljanstva

Vlada je najavila ukidanje ekonomskog državljanstva za projekte kao što je ovaj, a iz kompanije K16 Resort ističu da je program ekonomskog državljanstva posebno značajan za Kolašin i ostatak sjevera Crne Gore, budući da je tu smješten najveći broj projekata kvalifikovanih za program – čak sedam hotela i rizorta, ukupnih kapaciteta 2.750 ležajeva. Uz svaku aplikaciju, aplikanti koji prolaze najstrožije provjere podobnosti, obavezni su uplatiti određena sredstva u budžet Crne Gore, koja će biti usmjerena za razvoj sjevera. Pored toga, i nama developerima ova sredstva su značajna da projekte realizujemo u najkraćim rokovima. Uzimajući u obzir okolnosti nastale sa pandemijom COVID19, ovaj program se pokazao kao jedna od vodilja ekonomije u teškim i nepredvidivim vremenima, a kako se projekti iz ovog programa nalaze širom Crne Gore, kako na sjeveru, tako i u južnom dijelu, sigurni smo da će institucije prepoznati benefite koje on donosi svim segmentima društva, te podržati i produžiti ovaj program”, zaključili su iz pomenute kompanije.

Accor grupa

Accor grupa je najveća multinacionalna kompanija iz oblasti hotelijerstva u Evropi. Posluju u 110 zemalja, na više od 5000 lokacija. Hotelski brend Swissotel, je osnovan 1980. godine i danas broji više od 30 hotela na globalnom nivou, uključujući reprezentativne objekte poput Swissotel The Bosphorus u Istanbulu, Swissotel The Stamford u Singapuru i Swissotel Krasnye Holmy u Moskvi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
!!!
10.07.2021-21:34 21:34

Kolasin ce biti cudo za koju godinu.Imace vise hotela nego bilo koji grad na primorju.Bravo!