Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Sjutra detalji o II bloku Termoelektrane

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić kazala je da će sjutra nakon sastanka, biti poznati konkretni datumi i aktivnosti koje EPCG treba da ostvari u narednom periodu u vezi sa izgradnjom II bloka Termoelektrane Pljevlja.

– Sjutra će biti održan sastanak između upravljačkog komiteta zaduženog za praćenje projekta izgradnje II bloka TE, akcionara i vlasnika EPCG, na kojem ćemo definisati dalje korake. Ono što ja mogu da kažem je da je taj projekat od strateškog značaja za Crnu Goru, da je itekako važan, ne samo s aspekta izgradnje i energetskog bilansa Crne Gore, nego i sa jako puno drugih aspekata, razvoja sjevera i svega ostalog. Tako da ćemo već od sjutra znati neke konkretne datume i aktivnosti koje EPCG treba da ostvari u narednom periodu, kazala je Sekulić novinarima u Nikšiću, prenosi portal RTCG.

Smatra da bi spajanje EPCG i Rudnika uglja bilo prirodno u ovoj situaciji.

– Mislim da su to odnosi dva komercijalna privredna subjekta. Po meni, kao po inženjeru je potpuno prirodno da ta dva energetska subjekta zajedno djeluju, posebno s aspekta buduće izgradnje drugog bloka TE, ali pustimo da se takve odlke donose na ekonomskim principima dva subjekta, a to su EPCG i Rudnik, kaže ministrica.

Ona nije mogla da odgovori da li će A2A ostati u Elektroprivredi i koje uslove traže za to.

– Da li italijanski partner ostaje u EPCG javnosti će biti poznato kada Vlada donese odluku i uputi Skupštini na razmatranje, u tom trenutku će biti upoznata o svim detaljima ugovora A2A i Vlade oko njihovog ostanka u EPCG, zaključila je Sekulić.

Izvor: RTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve