Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

SDP Pljevlja: Odgovornost u Toplani ne izbjegavati na štetu zaposlenih

Kako poručuje, direktnu krivicu snosi osnivač i menadžment preduzeća

Vjerovatno su u pravu oni koji kažu da „Grijanje“ nije minsko polje. Ono je živo blato, gdje god zagazite propali ste. A za to nisu krivi zaposleni koji pošteno rade svoj posao i za to im neredovno isplaćujete zaradjeno, niti daleko bilo korisnici usluga (kakvih-takvih) koji redovno izmiruju svoje obaveze, poručio je predsjednik OO SDP Pljevlja Branislav Bane Veljković.

Branislav Bane Veljković

Kako poručuje, direktnu krivicu snosi osnivač i menadžment preduzeća.

“Ne možete u svakom ko drugačije misli vidjeti neprijatelja i umjesto argumenata sipati diskreditacije i uvrede.  Kritika vaše poslovne politike je podsjećanje na vašu prošlost, na ono što ste riječima ili konkretnim činjenjem proizveli. To je racionalno upozorenje jer vi mislite da se sve može zaboraviti. U svakom slučaju narode ko te pita?  Niko ni za šta nije kriv a to znači da je sve nepodnošljivo apsurdno od početka do kraja. Taj apsurd znam-to je ono što vrijeđa. I nikako mi nije jasna potreba Vršioca dužnosti za iskazivanjem ovako velike lojalnosti na uštrb dojučerašnjih kolega. Kolika „hrabrost“ je potrebna da im putem medija saopštite da će „…grejna sezona početi sa ili bez sadašnjih zaposlenih…“ i uz to plasirate fejk „ …prividno stanje urednog funkcionisanja preduzeća redovnom isplatom neto zarada a bez plaćanja doprinosa“ a i sami znate da to nije tako”, poručuje Veljković.

Kako dodaje, na to se nadovezuje i predsjednik opštine sa konstatacijama tipa „ Recidiv prethodnog vremena…“ i „ sukob rukovodstva sa dijelom radnika“.

“Istine radi postoji i nešto između jedne i druge lokalne vlasti koja je kadrovala društvom.  Podsjetiću vas na 2015 godinu u kojoj je DOO „ Grijanje“ funkcionisalo stabilno, plate su isplaćivane u bruto iznosu, redovno izmirivane sve obaveze tekućeg poslovanja. Te godine je i potisan  Sporazum o reprogramu poreskih dugovanja koji je striktno poštovan. Uz sve to uradjen je redovni godišnji remont kotlova, zamjenjeno preko hiljadu metara toplovodne mreže, otvorena prodavnica opreme radi disperzije rizika poslovanja i upošljavanja djela zaposlenih sa manjim obimom posla, priključeni novi korisnici usluga”, navodi on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve