Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Sastanak DRI sa predsjednicom Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore

Sastanak u DRI organizovan je u cilju upoznavanja sa izvještajima o reviziji iz oblasti rodne ravnopravnosti i bolje realizacije i implementacije izdatih preporuka DRI

U cilju uspješnije implementacije revizorskih preporuka senator Državne revizorske institucije (DRI) dr Branislav Radulović imao je sastanak sa predsjednicom Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore Jelenkom Andrić, saopšteno je iz DRI.

Sastanak u DRI organizovan je u cilju upoznavanja sa izvještajima o reviziji iz oblasti rodne ravnopravnosti i bolje realizacije i implementacije izdatih preporuka DRI. U ime Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore učestvovali su predsjednica Odbora Jelenka Andrić i sekretarka Odbora Angelina Šaranović.

“Na sastanku je nadležni revizorski tim DRI, državni revizor – načelnik u Sektoru II Blažo Savković i saradnica državnog revizora Milica Bulatović, prezentirao zaključke i preporuke iz izvještaja “Uspješnost sprovođenja politike rodne ravnopravnosti u Crnoj Gori” i “Uspješnost sprovođenja rodno odgvornog budžetiranja u Crnoj Gori”. Ove revizije sprovedene su u cilju uspješnijeg ostvarivanja UN Ciljeva održivog razvoja – cilj broj 5 “Rodna ravnopravnost”. Na sastanku je posebno istaknuta važnost jačanja strukturiranog praćenje realizacije preporuka DRI od strane Skupštine Crne Gore, što je i preporuka iz zadnjeg izvještaja EK. U vezi sa tim predsjednica Odbora Jelenka Andrić najavila je održavanje sjednica nadležnog Odbora vezano za predmetne izvještaje Državne revizorske institucije”, navode iz DRI.

Revizorski tim DRI takodje upoznao je predsjednicu Odbora i sa paralelnom revizijom uspjeha koji DRI Crne Gore sprovodi sa vrhovnim revizorskim institucijama iz regiona a pod pokroviteljstvom UN Women organizacije, kao i da je za 05.03.2024. gopdine u Sarajavu planirano održavanje sastanka revizorskih timova i usvajanje zajedničkog izvještaja koji će DRI takodje dostaviti Skupštini Crne Gore na upoznavanje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve