Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

Sajam vina 4. i 5. februara u “Mall of Montenegro”

U šoping centru Mall of Montenegro, 4 i 5.februara, sve ljubitelje vina očekuje već afirmisana manifestacija “Sajam vina”.

Događaj ima za cilj da posjetioce upozna sa bogatom ponudom vina sa crnogorskog podneblja, da afirmiše manje poznate proizvođače, a da velikim proizvođačima omogući da predstave novine iz svog proizvodnog asortimana.

Na sajmu će se predstaviti male porodične vinarije, sa područja Podgorice, Danilovgrada, Bara, Cetinja, što je svakako prilika da se degustiraju vina, koja se rijetko mogu naći u svakodnevnoj prodaji.

Tako će se na ovom sajmu naći vino od nara, koje jedino proizvodi firma “Drijen” iz Nikšića. Proizvodnja ovog vina umnogome je teža i zahtjevnija, od proizvodnje vina od grožđa, a jedan od razloga je što fermentacija traje nekoliko mjeseci. Vino od nara, tradicionalno se proizvodi jedino u Jermeniji i u malim količinama u Izraelu.

Takođe, jedna od posebnosti sajma biće i vino od Crne Tamjanike, koje se proizvodi u Manastiru Bukovo, u bogatom vinskom regionu Negotinske Krajine.

Ovu sortu grožđa, sačuvala je Poljoprivredna škola u Negotinu, a preuzeli monasi pomenutog manastira, koji je danas, uspješno uzgajaju i prozvode čuveno vino.

Organizator sajma je kompanija Đoković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve