Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Rekonstruisana pruga Virpazar – Sutomore u tunelu Sozina

Završena je rekonstrukcija pruge u tunelu Sozina u dužini od 6712 m.

Kako nam je saopšteno, radovi su obuhvatili zamjenu postojećih drvenih pragova betonskim, zamjenu šina, zastorne prizme, kontaktne mreže i signalizacije kao i čišćenje postojećih drenažnih kanala i niša.

Radove je izvelo preduzeće „Strabag“ AG Austija, dok je stručni nadzor vodio „Institut za građevinarstvo“ doo iz Podgorice.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 4.190.245,73 eura.

– Ovaj projekat se realizuje kao dio Operativnog programa za Regionalni razvoj 2012-2013 koji je usvojen od strane Vlade Crne Gore u martu 2012. godine i od strane Evropske komisije u decembru iste godine. Program je finansiran iz sredstava za pretpristupnu pomoć Evropske Unije odnosno IPA sredstava kroz komponentu III – Regionalni razvoj.Program sprovodi Operativna struktura za IPA komponentu III (OS) koju čine: Ministarstvo održivog razvoja i turizma – tijelo zaduženo za kompletan Program i za projekte iz životne sredine, zatim Ministarstvo saobraćaja i pomorstva – tijelo zaduženo za projekte iz oblasti saobraćaja i Direkcija javnih radova kao Implementaciono tijelo zaduženo za ugovaranje i sprovođenje projekata.Glavni cilj Programa je poboljšanje životnog standarda i stanja životne sredine u Crnoj Gori, u skladu sa nacionalnim politikama i strategijama, kao i sa politikama i standardima Evropske Unije (EU), navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve