Subota, 21 Septembra, 2024
Rubrika:

Različito tumačenje realizovanih preporuka

MKI i Uprava za saobraćaj dostavili izvještaje o realizovanim preporukama DRI-ja

Ministarstvo kapitalnih investicija (MKI) i Uprava za saobraćaj (UZS) obavijestili su Državnu revizorsku instituciju (DRI) da su, od ukupno 14 preporuka koje se odnose na reviziju efikasnosti održavanja državnih puteva, realizovali i djelimično realizovali četiri odnosno pet, dvije nijesu realizovali, dvije su u fazi realizacije, a za jednu tvrde da je neprimjenjiva.

Tako je MKI, sa kašnjenjem od skoro tri mjeseca, ustvrdio da je od svojih osam, realizovao tri, djelimično realizovao četiri, dok je za jednu preporuku izvijestio DRI da nije primjenjiva. UZS je u izvještaju o realizovanim preporukama, dostavljenom na vrijeme, ocijenila da je od šest, realizovala i djelimično realizovala po jednu, da nije realizovala dvije, a da su dvije u fazi realizacije.

Međutim, senatori DRI dr Branislav Radulović, koji je rukovodio revizijom i Zoran Jelić nijesu bili saglasni sa njihovim ocjenama. Tako se u njihovom izvještaju navodi da se ne mogu uvjeriti da je MKI realizovao pet preporuka, a da tri nijesu realizovane. Slična situacija je i sa UZS pa se revizori nijesu mogli uvjeriti u realizaciju dvije preporuke, ocijenili su da tri nijesu realizovane, a da je jedna u fazi realizacije.

”Shodno zaključenom potrebno je od subjekata revizije zatražiti dodatnu dokumentaciju i obrazloženja i sprovesti terensku kontrolu od strane državnog revizora u cilju utvrđenja statusa preporuka”, stoji u izvještaju DRI.

Kako većina preporuka ili nije realizovana ili se revizori nijesu mogli uvjeriti u status preporuke na osnovu izjašnjenja MKI i UZS, revizori su im dali rok od 30 dana da dostave nove izvještaje koje se odnose na nerealizovane i preporuke čija je realizacija u toku.

”Državni revizor će izvršiti dodatnu kontrolu za preporuke za koje se nije mogao utvrditi status, sačiniti zapisnik i izvijestiti nadležni Kolegijum u roku od 60 dana”, stoji u izvještaju DRI.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve