Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Raičević sa Radulovićem: Raspisivanje tendera za rekonstrukciju regionalnog puta Bar-Vladimirske Krute-Sukobin u narednih deset dana

Raičević je, uz zahvalnost na inicijativi, istakao da ovaj sastanak predstavlja nastavak dobre saradnje koju Opština Bar uspostavlja sa novom Vladom Crne Gore, te da vjeruje da će u budućnosti Bar konačno dobiti pažnju centralnih vlasti koju i zaslužuje, a koju nije imao u proteklom periodu

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević održao je danas radni sastanak sa ministrom saobraćaja i pomorstva u 44. Vladi Crne Gore, Filipom Radulovićem. Riječ je o prvoj posjeti novoizabranog ministra Opštini Bar tokom koje je razgovarano o najznačajnijim razvojnim projektima u oblasti infrastrukture na teritoriji Bara i strateškim prioritetima koji treba da doprinesu rješavanju izazova sa kojima se susrijeću lokalno stanovništvo i sve veći broj turista koji posjećuje grad, ali i stvaranju preduslova ubrzanog privrednog napretka.

Raičević je, uz zahvalnost na inicijativi, istakao da ovaj sastanak predstavlja nastavak dobre saradnje koju Opština Bar uspostavlja sa novom Vladom Crne Gore, te da vjeruje da će u budućnosti Bar konačno dobiti pažnju centralnih vlasti koju i zaslužuje, a koju nije imao u proteklom periodu.

Centralne teme susreta bile su rekonstrukcije regionalnih putnih pravaca R-28 Bar-Sutorman-Virpazar i R-29 Bar-Vladimirske Krute-Sukobin, ponovno uspostavljanje trajektne linije Bar-Bari, mogućnost izgradnje bulevarske saobraćajnice od Sutomora do Šušanja, uz naglašavanje važnosti unaprijeđenja kapaciteta i poslovanja Luke Bar, kao generatora privrednog razvoja grada i Crne Gore.

U kontekstu ovih pitanja, predsjednik Raičević je upoznao ministra sa svim aktivnostima koje lokalna uprava preduzima kako bi, kroz pripremu i kandidovanje zrelih projekata ka Vladi, omogućila njihovu što skoriju realizaciju, poput izrade idejnog i glavnog projekta rekonstrukcije putnog pravca R-28 za šta je Opština Bar izdvojila gotovo 300.000 eura ili blagovremenog uplaćivanja sredstava za eksproprijaciju zemljišta za potrebe rekontrukcije puta R-29 u iznosu od skoro 800.000 eura.

Na sastanku je najavljeno da će tokom narednih deset dana, nakon nepotrebno dugog čekanja, doći do raspisivanja izvođačkog tendera za rekonstrukciju puta R-29, koja će riješiti izazove na ovoj dionici i otvoriti nove perspektive razvoja barske i ulcinjske opštine, s obzirom na frekventnost prelazaka turista preko graničnog prelaza Sukobin.

Sagovornici su posebnu pažnju poklonili pitanju ponovnog uspostavljanja trajektnih linija i veza Bara i Crne Gore sa Evropom i svijetom, a koje bi, kako su istakli, stvorili multiplikativne efekte na privredu samog grada i njegov ekonomski razvoj. Ministar Radulović je poručio da se sektor pomorstva nalazi visoko na ljestvici prioriteta ovog resora i istakao da će biti posvećeni iznalaženju najboljih modaliteta koji će omogućiti valorizaciju svih kapaciteta Luke Bar i barske „Marine“, kao i pokretanju razvojnih projekata u ovoj oblasti koji su dugo vremena bili na čekanju, poput produženja gata V, te unaprijeđenju željezničke i putne infrastrukture koja značajno doprinosi kvalitetu lučkih i turističkih usluga.

Današnjem sastanku prisustvovali su Damir Rašketić, potpredsjednik Opštine Bar i Maja Mijušković, generalna direktorica Direktorata za pomorsku privredu u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva.​

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve