Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Radović i Vuković na Proljećnim sastancima MMF-a i Svjetske banke u Vašingtonu

Delegacija Crne Gore imati susrete sa visokim predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke na kojima će biti riječi o aktuelnim temama ekonomske, fiskalne i monetarne politike, u kontekstu snaženja crnogorskih javnih finansija i ukupnog finansijskog sistema

Delegacija Crne Gore, na čelu sa guvernerkom Centralne banke Crne Gore Irenom Radović i ministrom finansija Novicom Vukovićem, otputovaće u Vašington gdje će u periodu od 18. do 20. aprila učestvovati na redovnim Proljećnim sastancima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke (SB), saopšteno je iz CBCG.

Najavljeno je da će u okviru Proljećnih sastanaka, delegacija Crne Gore imati susrete sa visokim predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke na kojima će biti riječi o aktuelnim temama ekonomske, fiskalne i monetarne politike, u kontekstu snaženja crnogorskih javnih finansija i ukupnog finansijskog sistema.

“Proljećni sastanci Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke tradicionalno okupljaju svjetske lidere, guvernere centralnih banaka, ministre finansija, članove parlamenta, rukovodioce privatnog sektora, predstavnike organizacija civilnog društva i akademske zajednice, kako bi razgovarali o najvažnijim pitanjima iz oblasti makroekonomske, fiskalne i monetarne politike. Izgledi ekonomskog rasta, iskorjenjivanje siromaštva i ekonomski razvoj, neke su od tema o kojima će diskutovati učesnici ovogodišnjih sastanaka”, navodi se u saopštenju.

U okviru posjete Sjedinjenim Američkim Državama, ministar finansija sastaće se i sa američkim investitorima i međunarodnim finansijskim grupacijama, dok će guvernerka CBCG učestvovati na panelu guvernera koji organizuje Svjetska banka, na kome će predstaviti iskustva Crne Gore u procesu pridruživanja jedinstvenom području za plaćanje u eurima (SEPA). Guvernerka će se, između ostalog, sastati i sa članom Izvršnog odbora Evropske centralne banke, Pjerom Ćipoloneom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
17.04.2024-09:31 09:31

Hoce li ovaj cirkusan Vukovic “ponijeti brkove”u Ameriku,samo da mu se neko ne po*isa u njih,maskota Spajica.

FreeMN
18.04.2024-13:19 13:19

evo je irenica pocela iz frizidera da izlazi ka vucic; nesudjena princeza od monaka