Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Prva konferencija o preduzetništvu Opštine Bar u srijedu

Iz Opštine Bar navode da u prethodnih pet godina, lokalna uprava je podržala blizu 190 preduzetnika i plasirala skoro 900.000 eura bespovratnih sredstava, a do kraja godine taj iznos će biti preko milion eura

Opština Bar organizuje prvu konferenciju o preduzetništvu “Putovanje ka uspjehu: Luča inspiracije za preduzetnike” sa ciljem dodatne promocije preduzetništva, ali i motivacije i podsticanja potencijalnih preduzetnika da svoje ideje realizuju.

Konferencija će, kako je saopšteno iz te opštine, biti održana u srijedu, 11.oktobra 2023.godine, u hotelu “Princess”, sa početkom u 17h.

“U okviru planirane dvije panel diskusije, konferencija će okupiti goste koji su priznati i poznati lideri u oblasti preduzetništva, ljude koji su imali ideju, realizovali je i danas su uspješni u vođenju biznisa i van granica naše države”, naveli su iz barske opštine.

Navodi se da Darko Ivanović je prvi panelista sa temom „Neka bude što biti ne može“ – priča o Digital Den-u, dok će u drugom panelu na temu “Otvoreni horizonti za nove poslovne plovidbe” priču o svojim počecima u preduzetničkim vodama predstaviti Andrej Šeter – osnivač i grafički dizajner, ispred kreativnog studija QQRIQ I Danilo Mihailović, izvršni direktor “Radionice pašte”.

Pored njih, kako se navodi, svoj put uspjeha predstaviće i Milica Rajković, profesorica, turistički vodič i sudski tumač, žena dobitnica nagrade „Power Women za 2023. godinu“.

“Pozivamo sve mlade završnih godina srednjih škola i fakulteta u Baru, start-upove koji su podržani od strane Opštine Bar l, kao i preduzetnike koji već posluju godinama ali stagniraju u poslovanju jer imaju strah uvođenja nečeg novog ili prilagođavanja proizvoda ili usluga savremenim trendovima, te sve ostale zainteresovane da se prijave za učešće na konferenciji putem linka najskasnije do ponedeljka, 9.oktobra do 09 h. Broj mjesta je ograničen”, pozivaju iz Opštine Bar.

Podsjećanja radi, Opština Bar već petu godinu realizuje Program podrške preduzetništvu, program podrške ženskom preduzetništvu, podrške razvoju zanatstva kao i podrške pokretanju agrobiznisa za mlade poljoprivrednike.

“Podrška koju mogu da ostvare potencijalni preduzetnici kao i oni koji već privređuju, ali žele da unaprijede svoj biznis podrazumijeva plasiranje direktnih bespovratnih sredstava, ali i nefinansijska podrška u vidu mentorstva, obuka, edukacija i promocije”,  istakli su iz te opštine.

Iz Opštine Bar navode da u prethodnih pet godina, lokalna uprava je podržala blizu 190 preduzetnika i plasirala skoro 900.000 eura bespovratnih sredstava, a do kraja godine taj iznos će biti preko milion eura.

“Osim toga, organizovane su brojne obuke, edukacije, sajmaski nastupi, što predstavlja poruku da ovaj vid intervencije nema za cilj samo plasiranje sredstava, već unaprijeđenje znanja preduzetnika, kao i pomoć u plasiranju i promociji njihovih proizvoda/usluga”, zaključuje se u najavi događaja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve