Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Prosječna zarada u Crnoj Gori 511 eura

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u januaru je, prema podacima Monstata, iznosila 511 eura, što je 0,2 odsto manje u odnosu na prošlogodišnji decembar.

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u januaru je ostala na nivou istog mjeseca prošle godine, a u odnosu na prosječnu neto zaradu u prošloj godini zabilježila je rast od 0,2 odsto.

Prosječna bruto zarada u januaru iznosila je 767 EUR.

Statističari su kazali da ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u januaru u odnosu na decembar prošle godine rasle jedan odsto proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu pale 1,2 odsto.

Prosječne neto zarade u januaru su porasle u sektorima administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 10,2 odsto, informisanje i komunikacije 4,1 odsto, trgovina na veliko i malo 3,7 odsto, stručne, kao i naučne i tehničke djelatnosti 3,4 odsto.

Rast je zabilježen i u sektorima snabdijevanje električnom energijom 2,8 odsto, građevinarstvo 2,8 odsto, zdravstena i socijalna zaštita 2,4 odsto, poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 2,3 odsto, finansijske i djelatnosti osiguranja dva odsto, vađenje ruda i kamena 0,6 odsto, kao i saobraćaj i skladištenje 0,4 odsto.

Pad je zabilježen u sektorima ostale uslužne djelatnosti 14,3 odsto, državna uprava i odbrana 2,3 odsto, snabdijevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama 2,1 odsto, obrazovanje, umjetnost, zabava i rekreacija dva odsto, prerađivačka industrija 1,4 odsto, poslovanje sa nekretninama 0,6 odsto i usluge smještaja i ishrane 0,3 odsto.

Izvor: Mina-business

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve