Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Projekat podmorskog kabla jedan od ključnih koji utiču na uvezivanje Crne Gore u mrežu evropskih energetskih sistema

Drakić posjetila kompaniju Terna

Tokom razgovora sa italijanskim privrednim asocijacjama predstavnicima kompanija, koji se realizuju ove sedmice uz prvu zvaničnu posjetu Italiji predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, predsjednica Privredne komore Nina Drakić posjetila je sjedište italijanskog energetskog giganta TERNA.

Podsjećamo da je prva žila podmorskog kabla između Crne Gore i Italije, puštena u rad 2019.  godine, čime je naša zemlja postala energetsko čvorište na Zapadnom Balkanu.

“Ekonomski parametri generisani komercijalnom upotrebom kabla dokazuju ispravnost odluke da se ostvari strateško parterstvo sa italijanskom Ternom”, navode iz PKCG.

Na sastanku u ovoj kompaniji, realizovanom tokom posjete Milatovića, govorilo se o dosadašnjoj saradnji Terne sa crnogorskim energetskim kompanijama, u okviru čega je ocijenjeno da je projekat podmorskog kabla jedan od ključnih koji utiču na uvezivanje Crne Gore u mrežu evropskih energetskih sistema.

“Zaključeno je da će se u planiranju narednih projekata, voditi računa o pojačavanju kapaciteta postojećeg kabla, što je od posebne važnosti i za Crnu Goru i njene energetske kompanije, koje imaju svoje strateško mjesto u energetskoj transkonekciji”, dodaje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve