Utorak, 21 Maja, 2024
Rubrika:

Prije dvije godine, stan u Podgorici koštao prosječno osam godišnjih plata, sada je 11.5

Kada, kako kažu, kratkoročna opijenost povećanjem plata i neodrživost daljih obećanja dođe na naplatu – krov nad glavom može biti još dalje

Dok se govori o rastu plata, rješavanje ključnih životnih problema je sve dalje. Cijena kvadrata u Podgorici se već sada kreće između 1.600 i 2.000 eura,  pa tako jednosoban stan nerijetko pređe i 100.000 eura, kazali su iz Pokreta “Preokret”.

Oni ističu da to znači da sada stan u glavnom grado košta u prosjeku 11,5 godišnjih plata.

-Prije samo dvije godine, taj isti stan je iznosio manje od tadašnjih osam prosječnih godišnjih zarada-navode u saopštenju.

Kada, kako kažu, kratkoročna opijenost povećanjem plata i neodrživost daljih obećanja dođe na naplatu – krov nad glavom može biti još dalje.

-Zato sada treba razmišljati kako da bude manja cijena iluzije da će plate samo rasti dok u realnosti privreda stagnira (ne i u Vladinim saopštenjima). Socijalna stanogradnja i gradske štedionice su jedan od alata koji može pomoći da taj stres ne bude dramatičan. Ali taj lijek sada moramo spravljati. Zato na tome insistiramo. Suočene sa realnošću stranke vlasti na lokalu počinju dozirano da pričaju o ovoj temi, iako po ovom pitanju ne čine ništa onamo gdje mogu mnogo više – na državnom nivou – pune dvije ipo godine. Baš kao i prethodna vlast. Zato insistirajmo na djelima – ne na priči- poručuju iz Preokreta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve