Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Potpuni oporavak globalnog turizma tek 2024.

Tokom pandemije broj putovanja i turističkih obilazaka je drastično pao, ali on je u konstantnom porastu od normalizacije pandemijske situacije

Ove godine poslovanje turističkog sektora u svijetu će se približiti predpandemijskim nivoima ali neće ih dostići. No, već u 2024. možemo očekivati potpuni oporavak turizma, najavljuju iz Savjeta za putovanja i turizam, asocijacije koja okuplja udruženja iz ove djelatnosti, javlja CNBC.

Oni predviđaju da će turistički sektor ove godine zabilježiti prihod od 9,5 biliona dolara što je samo za pet odsto manje nego što je doprinosio globalnom BDP-u u 2019. godini, prenosi portal Biznis i finansije.

Tokom pandemije broj putovanja i turističkih obilazaka je drastično pao, ali on je u konstantnom porastu od normalizacije pandemijske situacije. Potpuni oporavak svjetskog turizma očekuje se u narednoj godini zbog većeg broja kineskih turista koji će obilaziti svijet, kada se i situacija u Kini normalizuje. I u godinama posle 2024. turizam bi trebalo da bude u uzlaznoj putanji.

Za sada su se od pandemije najbolje oporavljali turistički sektori SAD i Dominikanske Republike, a u 2024. očekuje se da će se potpuno oporaviti i Evropa, Bliski Istok, Afrika i Azijsko-Pacifički region. Do oporavka turizma na Karibima trebalo bi da dođe 2025.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve