Utorak, 14 Maja, 2024
Rubrika:

Poslanički klub DPS: Spajić i Vuković na kontrolnom saslušanju da upoznaju građane kad će se i kako sprovoditi Program Evropa sad 2

Mujović pozvan zbog negativnog izvještaja o radu CEDIS-a

Poslanički klub Demokratske partije socijalista (DPS)  zajedno sa kolegama iz opozicije inicirao je kontrolno saslušanje predsjednika Vlade Crne Gore Milojka Spajića, ministra finansija Novice Vukovića i ministra energetike i rudarstva Saše Mujovića pred skupštinskim Odborom za ekonomiju, finansije i budžet.

Ovom inicijativom, kako je saopštila partija, se traži od premijera i ministra finansija da javnost upoznaju sa dokumentacijom i načinom na koji će se sprovoditi Program Evropa sad 2.

Povod za drugo kontrolno saslušanje ministra Mujovića, prema njihovim riječima, je negativan izvještaj o radu CEDIS-a, koji je objavila Državna revizorska institucija, i koja je zajedno sa menadžmentom EPCG i CEDIS-a takođe pozvana da prisustvuje saslušanju pred poslanicima.

“Imajući u vidu da je u ekspozeu predsjednik Vlade Milojko Spajić najavio sprovođenje programa ekonomskih reformi kroz Program Evropa sad 2.0, kao i da taj program predstavlja sastavni dio koalicionog sporazuma parlamentarne većine, a uvažavajući činjenicu da Vlada još uvijek nije predstavila zvanična dokumenta koja treba da potvrde postojanje navedenog programa, kao i načine njegovog sprovođenja, smatramo da je obaveza ministra finansija gospodina Novice Vukovića da upozna poslanike sa detaljima i strategijom navedenog programa, stoji u obrazloženju inicijative”, pojasnili su iz DPS.

Takođe, kako još dodaju, na temelju činjenice da je 14. februara 2024. godine, Državna revizorska institucija objavila zvaničnu reviziju godišnjeg finansijskog izvještaja DOO “Crnogorski elektrodistributivni sistem” za 2022. godinu, i da je istim izraženo negativno mišljenje na reviziju godišnjih finansijskih izvještaja i negativno mišljenje na reviziju pravilnosti poslovanja, u DPS-u smatraju da je “neophodno” inicirati i kontrolno saslušanje ministra energetike i rudarstva Saše Mujovića.

“Osim toga, stava smo da je na ovo kontrolno saslušanje neophodno pozvati i predstavnike DRI i menadžment EPCG i CEDIS-a”, poručuju iz DPS.

Foto: DPS
Foto: DPS

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve