Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Pejović: Povećanje minimalnih penzija predstavlja doprinos smanjivanju društvenog jaza

Takođe, prema njegovim riječim, u vremenu globalne inflacije, ova mjera doprinosi ''ostvarivanju minimuma ljudskog dostojanstva''

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Boris Pejović ocijenio je da je povećanje minimalnih penzija na 450 eura “doprinos smanjivanju društvenog jaza”.

,,Ne tako davno, minimalna penzija se kretala oko 146 eura, dok je prosječna iznosila oko 290 eura. Prema uporednim podacima, društveni jaz u Crnoj Gori je među najvećim u Evropi. Zbog toga je povećanje minimalnih penzija na 450 eura konkretna mjera usmjerena na smanjivanje jaza i suzbijanja velike društvene nejednakosti”, naveo je Pejović.

Takođe, prema njegovim riječim, u vremenu globalne inflacije, ova mjera doprinosi “ostvarivanju minimuma ljudskog dostojanstva”.

“Sredstva za 74 hiljade penzionera nisu obezbijeđena zaduženjem, već na osnovu fiskalno održivog budžeta i uz suficit tekuće potrošnje. To je samo početak onoga što slijedi za sve penzionere, ali i za zaposlene kroz punu implementaciju programa Evropa sad 2 – povećanje minimalne plate na 700 eura i prosječne na 1000 eura”, poručio je Pejović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve