Petak, 24 Maja, 2024
Rubrika:

Pavićević: Rovčaninov apel za pomoć CEDIS-u, porazno slijeganje ramenima nakon već pričinjene štete koja je nastala nesavjesnim poslovanjem

''Građanima je jasno da je nakon masovnih partijskih zapošljavanja, nemilice trošenog novca i lošeg upravljanja, CEDIS danas toliko urušen da je pred kolapsom''

Apel izvršnog direktora EPCG Nikole Rovčanina, partijskog uhljeba sa državnih jasli iz redova Demokrata, i njegov poziv Vladi i Ministarstvu kapitalnih investicija da “prepoznaju štetu koju je CEDIS pretrpio na tržištu, te da se pomogne toj kompaniji”, oslikavaju porazno slijeganje ramenima nakon već pričinjene štete koja je nastala nesavjesnim i nedomaćinskim poslovanjem rukovodećeg kadra, kazao je Aleksandar Pavićević, član Izvršnog odbora DPS-a.

“Građanima je jasno da je nakon masovnih partijskih zapošljavanja, nemilice trošenog novca i lošeg upravljanja, CEDIS danas toliko urušen da je pred kolapsom. Da bi se energetski sistem koliko-toliko održao, neznavenim i nestručnim rukovodiocima ne preostaje ništa drugo nego da zatraže dotacije i finansijsku pomoć od države, ne razmišljajući da time samo produžavaju agoniju do potpunog fijaska koji je neminovan”, ocijenio je Pavićević.

On je Rovčaninu poručio da “nijesu nemilice trošili novac firmi”, privredni giganti ne bi “došli u situaciju da moraju da “prose””.

“Gospodine Rovčanin, da Vaše stranačke kolege i Vaši koalicioni partneri, koji su zaposjeli fotelje državnih preduzeća, nijesu nemilice trošili novac firmi na čijim čelima su uhljebljeni, ne bi nekada crnogorski privredni giganti došli u situaciju da moraju da “prose” ne bi li opstali i dalje funkcionisali. I sami ste jedan od vinovnika rada na štetu građana Crne Gore, čiji ste ogroman novac u više navrata, sa računa državnih preduzeća, poklanjali i donirali jednoj vjerskoj organizaciji, za šta ste i nagrađeni laureatom “velikog dobrotvora””, kazao je Pavićević.

Prema njegovim riječima, loša namjera Rovčanina i drugih odgovornih lica, “ima za posljedicu urušavanje energetskog sektora”.

“Takvo nedomaćinsko poslovanje i loša namjera Vas tako i drugih odgovornih lica, ima za posljedicu urušavanje energetskog sektora, i to će svakako jednog dana biti predmet interesovanja pravosudnih organa. Nastavi li se kontinuitet takvog rada, pitanje je da li će CEDIS uopšte preživjeti i šta će na kraju od njega ostati”, zaključio je Pavićević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve