IPC Tehnopolis, kompanija Amplitudo i Naučno-tehnološki park Crne Gore, uz podršku Ministarstva nauke, razvijaju osam novih inovativnih biznis ideja kroz prvi predakceleracijski program u Crnoj Gori – BoostMeUp.

foto Tehnopolis

Cilj ovog programa je da mladim ljudima i razvojnim timovima omogući da svoju ideju, uz finansijsku pomoć u iznosu od 4 500 eura, nefinansijsku podršku mentora i korišćenje infrastrukturnih segmenata, te ideje komercijalizuju i dovedu do nacionalnog, regionalnog i globalnog tržišta.

U nastavku ovog programa, IPC Tehnopolis će biti domaćin za preko 40 ljudi u periodu od 22. do 24. juna, kako bi tokom radionica sa mentorima nastavili da intenzivno rade na razvoju svojih ideja.

Dio mentora, Maja Miljević (Bosna i Hercegovina), Nenad Novović (Crna Gora), Darko Ivanović (Crna Gora), Tanja Senekovič (Slovenija) i Petra Karanikić (Hrvatska) će sa timovima raditi u IPC Tehnopolis kroz individualne i grupne radionice, prezentacije, konsultacije i savjete i na taj način unapređivati znanja i vještine timova. Usled nemogućnosti da prisustvuju zbog trenutnih ograničenja nastalih kao posljedica korona virusa, mentori Vladimir Nedović (Holandija) i Đorđe Ćelić (Srbija) su spriječeni da dođu, ali smo za njih obezbijedili da radionice održe korišćenjem digitalnih tehnologija, odnosno putem online platformi.

Timovi koji su dio BoostMeUp programa: Orhis, Flourish, Seljak.me, Sunrocket Solar Cooker, Solar Villager, Zahn265, Innat i Partour svoje ideje razvijaju u oblastima energetike, turizma, poljoprivrede, ekologije, ICT-ja i usmjerene su u pravcu digitalizacije društva u strateški ključnim oblastima definisanim S3 strategijom pametne specijalizacije Crne Gore.

Oblasti u kojima će timovi dobijati neophodna znanja definisane su kroz sedam modula: razvoj i validacija biznis ideje, razvoj proizvoda, usluga i tržišta, upravljanje biznis projektom, marketing, istraživanje i analiza tržišta, pitching vještine tj. vještine prezentovanja, finansijski menadžment i zaštita intelektualne svojine.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve