Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Objavljena Bijela lista: Ko su najuredniji poreski obveznici

Na listi se među prvima nalaze Jugopetrol i Crnogorski Telekom. Slijede Okov, Voli trade, NLB banka, kao i HD Laković i Crnogorska komercijalna banka, Elektroprivreda Crne Gore, Tobacco S press , Primorje

Uprava prihoda i carina Crne Gore objavila je ažuriranu Bijelu listu koja sadrži spisak 250 poreskih obveznika kod kojih je registrovan najveći stepen redovnosti u izmirivanju obaveza i poštovanja poreskih propisa.

Na listi se među prvima nalaze Jugopetrol i Crnogorski Telekom. Slijede Okov, Voli trade, NLB banka, kao i HD Laković i Crnogorska komercijalna banka, Elektroprivreda Crne Gore, Tobacco S press , Primorje.

Ko se sve nalazi na listi pročitajte OVDJE.

“Kriterijumi na osnovu kojih je sačinjena Bijela lista obuhvataju, prvenstveno,  ažurnost poreskih obveznika po pitanju obračunavanja poreza i podnošenja poreskih prijava, te urednost u izmiravanju poreskih obaveza. Takođe, od značaja je i to da, tokom sprovođenja postupaka inspekcijskog nadzora, kod poreskih obveznika nijesu utvrđivane bitne nepravilnosti koje bi ukazivale na bilo koji oblik poslovanja koje nije usklađeno sa propisima koji regulišu ovu oblast”, navode iz Uprave.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve