Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Novaković Đurović: Nelegalna eksploatacija šljunka je zaustavljena, Morača će biti sačuvana, a vodosnabdijevanje osigurano

Kako je istakla, DOO Zaštita prostora je po nalogu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma danas započela radove na sanaciji korita rijeke Morače

Nakon uspješne akcije suzbijanja nelegalne eksploatacije šljunka, danas su započeti radovi na sanaciji korita rijeke Morače. Dosadašnje akcije su spriječile, ne samo dalje uništavanje korita rijeke Morače, već i nesmetano snabdijevanje crnogorskog primorja vodom, koje je zbog nelegalnih aktivnosti bilo dovedeno u pitanje, saopštila je ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma (MEPPU) u tehničkom mandatu, Ana Novaković Đurović. 

Kako je istakla, DOO Zaštita prostora je po nalogu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma danas započela radove na sanaciji korita rijeke Morače.

“Projekat sanacije koji realizuje Regionalni vodovod, podrazumijeva izgradnju nasipa i dina, i vraćanje rijeke u prirodni tok”, kazala je Novaković Đurović.

U saradnji sa Regionalnim vodovodom, posvećeno ćemo pratiti realizaciju projekta i očekujemo da rezultati budu brzo vidljivi.

“Nelegalna eksploatacija šljunka je suzbijena, a dalje aktivnosti su u pripremi, kada su u pitanju rijeke Lim i Tara”, zaključila je Novaković Đurović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kit
04.09.2023-14:17 14:17

Kako je Tasna?