Nedjelja, 23 Juna, 2024
Rubrika:

Na prodaju imovina Montenegro Airlinesa: Oglašeni avioni, vozila, računari, inventar…

Radulović objavio je danas oglas za prodaju imovine bivšeg nacionalnog avio-prevoznika, po ukupnoj cijeni od 3,4 miliona eura

Stečajni upravnik Montenegro Airlinesa (MA) Milan Radulović objavio je danas oglas za prodaju imovine bivšeg nacionalnog avio-prevoznika, po ukupnoj cijeni od 3,4 miliona eura.

Prvi put je oglašena prodaja pet aviona tipa Fokker 100, čija se cijena kreće od 170.000 eura do 1,05 miliona. Avioni, koji se nalaze na aerodromu Golubovci, prodaju se pojedinačno, dok se sva ostala imovina prodaje u cjelini. Prvi put se prodaje i kancelarijski namještaj i inventar iz poslovnice bivšeg nacionalnog avio-prevoznika u Podgorici i zgrade “Starog tornja” u Golubovcima, po ukupnoj cijeni od 8.539 eura.

Oglašena je prodaja četiri motora aviona Fokker 100 za 1,2 miliona eura. Inventar i oprema službe keteringa bivše avio-kompanije prodaje se za 97.238 eura. Računari i računarske komponente prodaju se, bez pripadajućih hard diskova, po cijeni od 10.245 eura

Prodaje se, kao cjelina, 41 putničko i teretno motorno vozilo, po ukupnoj cijeni od 180.204 eura.

Ponude se dostavljaju od danas, a biće otvorene 6. aprila u Privrednom sudu. Pravo na dostavljanje ponuda imaju sva pravna i fizička lica iz zemlje i inostranstva koja uplate depozit u iznosu od 10 odsto početne cijene.

Radulović je izabran za stečajnog upravnika MA u septembru prošle godine i ovo je prvi oglas za prodaju imovine bivšeg avio-prevoznika koji je objavio.

Stečaj u MA uveden je 28. aprila 2021. na zahtjev Uprave prihoda i carina, poslije 24 godine rada. Za stečajnog upravnika tada je imenovan Saša Zejak, koji je uhapšen u maju prošle godine zbog sumnje da je dio organizovane kriminalne grupe predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića. On je u međuvremenu pušten da se brani sa slobode, dok je u novembru prošle godine SDT podiglo optužnicu protiv njega, Jovanića i još 12 osoba koje se sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja kojom su oštetili državu za više miliona eura.

Povjeriocima MA priznato je 33,8 miliona eura potraživanja, a najviše se duguje bivšim radnicima. Njima je poslodavac ostao dužan 17,3 miliona eura za plate i doprinose.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve