Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Na graničnim prelazima Božaj i Dračenovac oduzeta roba u vrijednosti od 70.000 eura

Oduzetu robu čine odjevni predmeti i obuća zaštićenih robnih marki

U dvije odvojene akcije koje su službenici Uprave carina (UC) sproveli oduzeta je roba u vrijednosti preko 70 hiljada eura.

Službenici Uprave carina, kako je saopšteno iz te institucije, su dana 20. aprila postupajući po prethodno dobijenim operativnim podacima izvršili pregled tri teretna motorna vozila koji su u tranzitu prevozili tekstilne proizvode iz Turske preko GP Božaj za Bosnu i Hercegovinu.

“Tom prilikom zbog sumnje u povredu prava intelektualne svojine oduzeta je roba procijenje vrijednosti od oko 70.000 eura. Oduzetu robu čine odjevni predmeti i obuća zaštićenih robnih marki”, naveli su iz Uprave carina u saopštenju za medije.

Navode da dalje postupanje u ovom slučaju će preuzeti nadležni Odsjek za povredu prava intelektualne svojine i praćenje zabrana i ograničenja.

“Istog dana, službenici Uprave carina su na GP Dračenovac u ranim jutarnjim časovima kontrolom autobusa strane prevozničke firme koji saobraća na redovnoj liniji Beograd -Herceg Novi u fabričkom bunkeru pronašli skrivenu neprijavljenu robu koju čine mliječni proizvodi i igračke za djecu, za koju nisu posjedovali neophodnu dokumentaciju.  Prekršiocu je izrečena novčana kazna za počinjeni prekršaj, a roba u vrijednosti 1.706,00 eura je trajno oduzeta”, naveli su iz UC.

Uprava carina uspješno nastavlja sa aktivnostima usmjerenim suzbijanju krijumčarenja i kršenja carinskih propisa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
22.03.2024-17:41 17:41

Bravo za Carinu,e koliko tih roba i hrane dolazi iz Srbije u sezonu autobusima Crnogorskih prevoznika u kojima ucestvuju i vlasnici prevoznickih firmi,sto se tice “operativnih podataka”uprostote recenicu pa “po domaci” SPIJUNI javili.