Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Mujović: Vlada će do 28. juna imati stav o ponudama za EPCG Željezaru

Ministar Mujović je pokrenuo sve aktivnosti kako bi do 28. juna kada je Skupština akcionara EPCG, Vlada Crne Gore imala stav o ponudama

U cilju rješavanja situacije u EPCG Željezari Nikšić, predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić i ministar energetike i rudarstva prof. dr Saša Mujović razgovarali su o aktuelnim ponudama za ovu kompaniju i razmatrali opcije za održivu budućnost preduzeća.

“Moram priznati da ovaj nivo posvećenosti i angažovanja premijera Spajića oko rjesavanja pitanja EPCG Željezare predstavlja pravi primjer brige odgovornog državnika za kreiranje održive budućnosti kompanije i zaštite radnika. Meni, kao resornom ministru, ovo olakšava poziciju i čini me sigurnim da ćemo opravdati očekivanja Željezaraca, Nikšića i Crne Gore”, istakao je Mujović.

Ministar Mujović je tokom dana razgovarao i sa predstavnicima Elektroprivrede Crne Gore, Milutinom Đukanovicem, Ivanom Bulatovićem i Ljubišom Đurkovićem o svim otvorenim pitanjima vezanim za ponude zainteresovanih ulagača. Zajednički stav je da se za Željezaru mora naći ozbiljan investitor sa kvalitetnim rješenjima i biznis planom, te da se greške počinjene tokom prethodnih privatizacija ne smiju ponoviti.

Ministar Mujović je pokrenuo sve aktivnosti kako bi do 28. juna kada je Skupština akcionara EPCG, Vlada Crne Gore imala stav o ponudama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve