Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Mujović sa bivšim radnicima Boksita: Razgovore nastaviti kako bi se što prije pronašlo rješenje

Iz MER-a su naveli da ovo pitanje povezano je dominatno sa nadležnostima resora rada i socijalnog staranja, pa je sastanku takođe prisustvovala i ministarka Naida Nišić

U organizaciji ministra energetike i rudarstva (MER) Saše Mujovića danas je održan sastanak sa predstavnicima bivših zaposlenih rudnika Boksita u stečaju, koji su izražavajući nezadovoljstvo situacijom u kojoj se nalaze blokirali plato rudokopa Seoca.

Iz MER-a su naveli da ovo pitanje povezano je dominatno sa nadležnostima resora rada i socijalnog staranja, pa je sastanku takođe prisustvovala i ministarka Naida Nišić.

“Intencija današnjih razgovora je da se pitanja koja opterećuju bivše radnike analiziraju i pronađu adekvatna rješenja”, kaže se u saopštenju MER.

Kako bi zajedno i što prije došli do konkretnih aktivnosti, iz MER su naveli da dogovoreno je da ministarstvo rada i socijalnog staranja u “najkraćem roku utvrdi status potraživanja bivših zaposlenih rudnika Boksita u stečaju i to u dijelu koji se odnosi na poreze i doprinose”.

“Predstavnici bivših zaposlenih su dostavili ministarstvu enegetike i rudarstva i ministarstvu rada i socijalnog staranja ukupna potraživanja po osnovu zarada, zimnica, regresa i jubilarnih nagrada”, dodaju iz MER.

Navodi se da Mujović je informisao bivše zaposlene da će nakon objedinjavanja i analize prikupljenih podataka ministarstvo energetike i rudarstva obavijestiti “Vladu Grne Gore o ovom problemu, a o čemu će i sami radnici biti kontinuirano obaviještavani”.

Iz MER su dodali da bivši zaposleni odlučni su da nastave sa blokadom i protestima do iznalaženja protesta.

“Zajednički zaključak današnjeg sastanka je da se razgovori nastave kako bi se što prije pronašlo rješenje izlaska iz ove situacije”, naveli su iz MER.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve