Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Mtel omogućio korisnicima plaćanje mobilnim telefonom

Kompanija M:tel predstavila je danas uslugu mobilnog plaćanja mPAY, koja prvi put u Crnoj Gori omogućava svim korisnicima plaćanje putem mobilnog telefona.

Izvršni direktor M:tel-a Vladimir Lučić kazao je da su se potrudili da naprave koncept koji će svi korisnici moći da koriste, nevezano koji telefon imaju, ni da li su prepaid ili postpaid.

– Uvjereni smo da će crnogorski građani, kao korisnici koji brzo prihvataju inovacije, plaćanja obavljati mobilnim telefonom, a sve manje koristiti gotovinu ili kartice, rekao je Lučić prilikom prezentacije projekta mobilnog plaćanja.

On je objasnio da uz pomoć data over voice tehnologije telefon „komunicira“ sa terminalima, a korisnici će moći da obave mobilno plaćanje pozivom kratkog koda 1818 i prislanjanjem telefona na terminal.

– Korisniku je ovim servisom omogućeno odloženo plaćanje jer postpaid korisnici potrošnju plaćaju na kraju mjeseca – putem računa za mobilnu telefoniju, naveo je Lučić.

On je kazao da na taj način promovišu mobilni telefon kao nacionalnu platnu karticu, pri čemu ne treba Visa i Master, već samo mobilni da bi platili.

– Sva razvijena društva se trude da smanje broj gotovinskih transakcija, što je put u utaju poreza i pranje para, a to je da korisnik bilo šta i bilo gdje može da plati bezgotovinski. Kasnije ćemo pokriti i ostala prodajna mjesta. Ovu uslugu će moći da koriste i turisti, dodao je Lučić, prenosi Mina biznis.

Direktor Sektora za marketing, prodaju i brigu o korisnicima, Milivoje Cerović, kazao je da su prednosti za korisnika da više ne mora da razmišlja da li kod sebe ima novčanik.

– Usluga je već dostupna u poslovnicama m:tel-a, prodajnim mjestima Tobacco S Press-a i maloprodajnim objektima NTC-a, a uskoro će biti dostupna i u trgovinskim lancima i maloprodajnim objektima širom Crne Gore, rekao je Cerović.

On je dodao da mPAY koristi sofisticirane metode za bezbjedno, mirno i bezbrižno plaćanje.

– Na krajnje jednostavan način korisnici aktivacijom zvjezdica188taraba izaberu broj jedan, na krajnje siguran način izaberu PIN koji potvrde i izvrše plaćanjem pozivajući broj 1818. Primaknete telefon do samog aparata i dobijete mogućnost da platite svoj račun, objasnio je Cerović.

PR menadžer Tobacco S Press-a Ljubica Medenica, kazala je da je taj maloprodajni lanac, koji broji preko 330 objekata širom Crne Gore uveo novinu u poslovanju, zahvaljujući dugogodišnjem partneru M:tel-u.

– Na naše veliko zadovoljstvo, prvi put se pojavljuje novi vid plaćanja mPAY mobilnim telefonom u našim objektima. Samim prodavcima, kao i kupcima olakšana je naplata. Uvođenjem nove tehnologije, uspjeli smo da brzinu transakcije podignemo na mnogo veći nivo. Uvjereni smo da će mPAY biti budućnost plaćanja u Crnoj Gori, zaključila je Medenica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve