Nedjelja, 2 Aprila, 2023
Rubrika:

Montenegro Airlines produžava ugovore sa zaposlenima

Izvršni menadžment Montenegro Airlinesa pokrenuo je prije nekoliko dana proceduru produženja svih ugovora isteklih nakon 16. marta, saopšteno je iz ove aviokompanije

Izvršni menadžment Montenegro Airlinesa pokrenuo je prije nekoliko dana proceduru produženja svih ugovora isteklih nakon 16. marta, saopšteno je iz ove aviokompanije.

foto Arhiva

Oni su kazali da su odlučili da ranije ugovori koji su na određeno vrijeme nakon njihovog isteka neće produžavati, osim u slučajevima licenciranog i deficitarnog osoblja neophodnog za funkcionisanje avio-kompanije.

“Sa implementacijom ovih mjera se počelo odmah.  Sve pomenute odluke su donešene prije proglašenja pandemije COVID-19 u svijetu i pojave korona virusa u našoj zemlji. Ipak, nakon usložnjavanja situacije izazvane korona virusom, uvažavajući preporuku i očekivanja Vlade i predsjednika Vlade da se poslodavci u takvoj situaciji suzdrže u odnosu na raskid radnih odnosa, odlučen je ovakav korak”, istakli su iz kompanije.

Oni su podsjetili da je osnovu Plana finansijske konsolidacije i osnovnih pravaca razvoja Montenegro Airlinesa, donešen je Zakon o ulaganju u konsolidaciju i razvoj MA.

“U skladu sa tim, organi upravljanja MA su početkom marta ove godine donijeli odluku o ukidanju predstavništava u Moskvi, Parizu, Beču, Frankfurtu i Londonu, kao i smanjenju broja zaposlenih do 50 odsto u predstavništvu Beograd. Takođe, donešen je nacrt Pravilnika o zaradama zaposlenih u MA, koji tretira optimizaciju zarada u skladu sa Zakonom o radu, ostalim zakonskim propisima i Planom finansijske konsolidacije, a dat je nalog i da se izradi novi Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji, sistematizaciji i opisu poslova, koji treba da omogući dodatnu optimizaciju broja zaposlenih”, piše u saopštenju MA.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve