Petak, 21 Juna, 2024
Rubrika:

Ministarstvo ekonomskog razvoja pokrenulo web stranicu – Prijavi korupciju

Na toj web stranici, takođe možete saznati više o pojmu korupcije na globalnom nivou, kako se ona javlja i kakve negativne posledice može imati na našu ekonomiju

Na zvaničnom sajtu Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma nedavno je postavljena nova stranica Odjeljenja za integritet Prijavi korupciju! – Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma.

“Na ovoj stranici, u preglednom i lako razumljivom formatu, možete pronaći informacije o oblastima kojima se Odjeljenje bavi. To uključuje borbu protiv korupcije i svih oblika neetičkog i neprofesionalnog ponašanja među zaposlenima u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma”, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Takođe, na ovoj web stranici, takođe možete saznati više o pojmu korupcije na globalnom nivou, kako se ona javlja i kakve negativne posledice može imati na našu ekonomiju. Dodatno, pružene su informacije o tome kako novoformirano Odjeljenje za integritet (protiv korupcije) postupa sa prijavama, uključujući prijave od strane “zviždača” i svih onih koji primjećuju korupciju u svom radnom okruženju ili među zaposlenima Ministarstva.

“Važno je napomenuti da prijavljivanje korupcije nije samo pravo, već i obaveza svakog zaposlenog u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma. Na web stranici se detaljno objašnjava kako možete prijaviti korupciju putem preporučene pošte, elektronske pošte na datu e-mail adresu, usmenom izjavom koja se bilježi potpisuje ili čak anonimno, ako osoba to želi”, navodi se u saopštenju.

Takođe, pružene su kontakt informacije putem zvaničnih mobilnih i fiksnih telefona. Ova web stranica je dostupna i na engleskom jeziku, kako bi se ispoštovali svi međunarodni standardi u ovoj oblasti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve