Utorak, 25 Juna, 2024
Rubrika:

MDUP: Manjinski akcionari da podrže usvajanje Plana spašavanja Instituta ”Dr Simo Milošević”

Kako je podrška manjinskih akcionara od suštinskog značaja za usvajanje i realizaciju ovog plana pozivaju se svi akcionari da prepoznaju važnost zajedničkih napora i saradnje u ovom kritičnom trenutku

Ključni korak ka spašavanju Instituta “Dr Simo Milošević”: Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine predložilo je, a Vlada usvojila Platformu za spašavanje i restrukturiranje Instituta – na potezu manjinski akcionari, da li će uključiti u borbu za spas i novo zlatno doba Instituta.

“U cilju očuvanja i unapređenje jedinstvenog I jednog od najvažnijih zdravstvenih i turističkih resursa naše zemlje na današnjoj sjednici Vlade, usvojena je Plaforma za spašavanje i restrukturiranje Instituta “Dr Simo Milošević” u Igalu”, saopšteno je iz MDUP-a.

Plan će predviđeti niz mjera koje će omogućiti modernizaciju i unapređenje rada Instituta, čime će se ojačati njegova pozicija renomiranog centra za rehabilitaciju i medicinski turizam. Ovaj Plan, između ostalog, ima za cilj stabilizaciju poslovanja Instituta sa posebnim akcentom na očuvanje radnih mjesta te unapređenje kvaliteta usluga koje Institut pruža.

Kako je podrška manjinskih akcionara od suštinskog značaja za usvajanje i realizaciju ovog plana pozivaju se svi akcionari da prepoznaju važnost zajedničkih napora i saradnje u ovom kritičnom trenutku.

“Pored medicinskog odnosno rehabilitacionog aspekta koji su od nemjerljivog značaja za naše građane, Institut ujedno igra značajnu ulogu u privlačenju stranih turista i diversifikaciju turističke ponude Crne Gore, što direktno doprinosi ekonomskom rastu i razvoju države” istakao je ovim povodom ministar državne imovine prostornog planiranja i urbanizma Janko Odović.

Iz njegovog resora podsjećaju da 44. Vlada od samog početka svog mandata ulaže najveće napore kako bi se stvorili uslovi za nastavak rada Instituta.

“Imajući u vidu tešku, skoro bezizlaznu situaciju u koju su dovedeni Institut i svi zaposleni, prvi korak u tom pravcu bilo je pružanje urgentne pomoći u visini od 1,136 mil eura Sindikatu kao vid podrške zaposlenima”, kazali su u saopštenju.

Uvjereni su da će predložena Platformu za spašavanje i restrukturiranje Instituta donijeti dugoročnu stabilnost i prosperitet Institutu, što će biti na zadovoljstvo svih njegovih korisnika i zaposlenih.

“Na toj liniji, Vlada Crne Gore ostaje posvećena unapređenju i očuvanju ključnih zdravstvenih i turističkih resursa naše zemlje, vjerujući da će ovaj plan spašavanja biti prepoznat kao značajan korak ka boljoj budućnosti za sve građane Crne Gore”, zaključuju iz Ministarstva prostornog planiranja urbanizma i državne imovine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve