Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Kvadrat stana u novogradnji na primorju 1368 eura, u Podgorici 1206

Razlike tokom godina u prosječnim cijenama kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavise od učešća stanova solidarne stambene izgradnje

Preliminarni podaci MONSTAT-a pokazuju da je prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u drugom kvartalu ove godine iznosila 1206 eura i veća je za 11,6 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok je za 17,8 odsto veća u odnosu na prvi kvartal 2019. godine.

Foto: Ilustracija

MONSTAT je objavio da je prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u drugom kvartalu iznosila 1204 eura, u primorskom regionu je iznosila 1368 eura, u središnjem regionu 677 eura, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 880 eura.

“Razlike tokom godina u prosječnim cijenama kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavise od učešća stanova solidarne stambene izgradnje. Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća”, pojasnili su iz MONSTAT-a.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve