Utorak, 14 Maja, 2024
Rubrika:

Koga briga za funkciju, direktor obezbijedio sebi platu za četiri godine

Po uzoru na predsjednika Upravnog odbora, zaštitio se i izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin, partijski kadar Demokrata. Njegov lični dohodak iznosi 3,25 prosječne mjesečne zarade u kompaniji, odnosno oko 2.800 eura. To mu nije bilo dovoljno, već je dodao i zaštitnu klauzulu da takvu zaradu mora ostvarivati u naredne četiri godine, a ukoliko bi mu nekim slučajem prestao ugovor prije roka, primao bi 2/3 ove zarade, što iznosi oko 1.860 eura. Za 48 mjeseci to je ukupno oko 89.000 eura

Rukovodstvo Elektroprivrede Crne Gore ne želi ništa da prepusti slučaju, pa su sve preduzeli da se osiguraju ukoliko iz ko zna kojih razloga dođe do njihove smjene prije isteka četvorogodišnjeg mandata, pišu Dnevne novine.

Nedavno je objaviljeno da je predsjednik Upravnog odbora EPCG Milutin Đukanović, funkcioner Demokratskog fronta, obezbijedio sebi egzistenciju i u slučaju odlaska sa funkcije tako što je zaštitnom klauzulom u ugovoru predviđeno da tokom četiri godine, bio na funkciji ili ne, prima platu. U slučaju smjene primao bi dvije trećine ugovorene zarade (odnosno najmanje 2.000 eura mjesečno) shodno ugovoru. Njegova zarada je sada 3,5 prosječne plate u EPCG, što je nešto preko 3.000 eura, budući da je prosjek u ovoj kompaniji proteklih mjeseci bio 860 eura.

Po uzoru na predsjednika Upravnog odbora, zaštitio se i izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin, partijski kadar Demokrata. Njegov lični dohodak iznosi 3,25 prosječne mjesečne zarade u kompaniji, odnosno oko 2.800 eura. To mu nije bilo dovoljno, već je dodao i zaštitnu klauzulu da takvu zaradu mora ostvarivati u naredne četiri godine, a ukoliko bi mu nekim slučajem prestao ugovor prije roka, primao bi 2/3 ove zarade, što iznosi oko 1.860 eura. Za 48 mjeseci to je ukupno oko 89.000 eura.

Prije nepuna dva i po mjeseca prilikom isplate otpremnina ranijem menadžmentu, funkcioner Demokrata Danilo Šaranović optužio je sve prethodne direktore koji su imali mnogo manje zaštitne klauzule od njegovog kolege iz Demokrata, kazavši da im “nivo patriotizma i ljubavi prema Crnoj Gori zavisi od visine otpremnine”.

“Postavlja se logično pitanje? Da li će Šaranović ostati dosljedan sebi i kazati isto za svog kolegu Rovčanina ili će pak nastaviti da manipuliše građanima Crne Gore. Količinom novca koju će ovim ugovorom prihodovati Rovčanin, poređenja radi, moglo bi se obezbijediti 100.000 litara ulja za građane Crne Gore ili po tri litra za 33.000 domaćinstava”, pišu Dnevne novine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Koga briga za funkciju, direktor obezbijedio sebi platu za četiri godine – CG Vijesti
13.08.2021-08:11 08:11

[…] Aktuelno […]