Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Kalač: Avio linija sa Luksemburgom prekinuta privremeno, Luxair radi sa odgovornim partnerima

Prema njenim riječima, privremeni prekid avio saobraćaja sa Podgoricom rezultat je nepravilnog angažovanja pojedinaca, uključujući direktorku NTO Anu Tripković i njenih savjetnika.

Informacije o prekidu avio linije između Luksemburga i Podgorice nijesu tačne, tvrdi Fetija Kalač iz Kulturno-informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu.

“Na sastanku koji smo imali sa predstavnicima Luxair-a je konstatovano da se Luxair suočava s nedostatkom aviona ove godine i da se u skladu sa tim usmjerava prema ključnim turističkim destinacijama”, tvrdi Kalač.

Luxair će, navodi ona, od od aprila mjeseca imati letove na relaciji Luxembourg-Tivat i to dva puta sedmično (utorkom isubotom) sa dva tipa aviona.

“Kako je turizam jedna od strateških grana razvoja i čini gotovo trećinu BDP-a Crne Gore, država treba da stvara uslove za produžetak sezone i rast broja noćenja i potrošnje gostiju po danu. Nova Vlada treba da usmjeri aktivnosti na razvoj visokokvalitetne ponude, kako turističke ponude, tako i na poboljšanje dostupnosti Crne Gore”, ukazala je Kalač.

Prema njenim riječima, privremeni prekid avio saobraćaja sa Podgoricom rezultat je nepravilnog angažovanja pojedinaca, uključujući direktorku NTO Anu Tripković i njenih savjetnika.

“Uz podršku pravih institucija i partnera, Luxair će i dalje letjeti ka Podgorici, a NTO treba da se angažuje na polju promocije prije svega kroz digitalne kanale komunikacije i stvori uslove za zajedničke marketing aktivnosti sa avio-kompanijama i turoperatorima. Vjerujemo da će premijer Milojko Spajić ispunjavanjem obećanja pristuputi ovom izazovu ozbiljno i da će podstaknuti institucije – Aerodrom Podgorica – da sarađuju sa Luxair-om, kako bismo riješili ovaj problem”, kazala je Kalač.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve