Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Jovetić: Iz Kapitalnog budžeta utrošeno 25 miliona eura

To je, kako kažu, dva puta više nego u istom periodu prošle godine

U prvom kvartalu godine utrošeno je 25 miliona eura iz Kapitalnog budžeta, saopšteno je iz Ministarstva finansija na skupštinskom Odboru za ekonomiju i finansije. To je, kako kažu, dva puta više nego u istom periodu prošle godine.

“U prvom kvartalu tekuće godine je izvršena realizacija i utrošeno 25 miliona od kapitalnog budžeta, što čini negdje od preko 10% ukupne realizacije kapitalnog budžeta”, kazala je direktorica Direktorata za upravljanje javnim investicijama i politiku javnih nabavki Jelena Jovetić.

Ona je navela da se istovremeno vrši realizacija kapitalnog budžeta iz kreditnih sredstava negdje oko 4,2 miliona eura, dok je 2 miliona realizacije bilo iz donacije odnosno utrošenih HIP-a sredstava.

“Ono što je važno jeste da je dinamika izvršenja kapitalnog budžeta u prvom kvartalu značajno bolja nego što je bila realizacija u prošloj godini, intenzivnim aktivnostima uprava koje vrše realizaciju kapitalnog projekta, tako da je ukupna potrošnja bila 2,5 puta veća nego prethodne godine”, kazala je Jovetić na skupštinskom Odboru za ekonomiju i finansije.

Boris Mugoša SD, istakao je da nije zadovoljan kvalitetom izvještaja koji je dostavljen Skupštini, kritikujući to što sjednici ne prisustvuje ministar finansija Novica Vuković.

„Trebalo bi da nas obavještavte da li postoje problemi u realizaciji projekata i koji su razlozi za kašnjenje u realizaciji tih projekata, kao i da date prijedlog rješenja tih problema“, rekao je Mugoša.

Dejan Đurović NSD, navodi da je dobro što je potrošeno 4,2 miliona eura iz plaćenih kreditnih sredstava i 2 miliona iz EU donacija.

„Međutim očekujem da sljedećim vašim izvještajem budem zadovoljniji po pitanju procenta potrošnje od ovih planiranih 240 miliona“, rekao je Đurović.

Mihailo Anđušić DPS, kritikovao je to što ministar i njegovi saradnici ne prisustvuju sjednici.

„Ne vidim koja tema i obaveza može biti značajnija od kapitalnog budžeta, neodupustivo je da nijesu sa nama“, kazao je Anđušić.

Anđušić je zatražio da se kažu najmarkantniji projekti kao i odgovor na pitanje koliko projekata je započeto a kliko završeno.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve