Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Izabran novi Odbor direktora EPCG

Skupština akcionara Elektroprivrede (EPCG) donijela je danas odluku na vanrednoj sjednici o izražavanju zainteresovanosti za ulazak u vlasničku strukturu Rudnika uglja Pljevlja. Na Skupštini su izabrani i novi članovi Odbora direktora koje je predložila Vlada.

Iz EPCG je saopšteno da je u cilju postizanja što veće sinergije i optimizacije rada subjekata termoenergetskog sektora u Crnoj Gori, ta kompanija zainteresovana za ulazak u vlasničku strukturu Rudnika uglja kupovinom akcija, čime bi preuzela to preduzeće kao akcionarsko društvo.

– Odbor direktora i menadžment kompanije zaduženi su da, u okviru svojih ovlašćenja, nastave aktivnosti na sagledavanju ponuđene cijene akcija i pripreme materijal za konačno izjašnjenje nadležnih kompanijskih organa, navodi se u saopštenju.

Iz EPCG su kazali da su na osnovu unaprijed utvrđenog dnevnog reda Skupšine, kojom je predsjedavao izvršni rukovodilac Direkcije za ljudske resurse, Ranko Vojinović, donijete odluke o razrješenju postojećih i imenovanju novih članova Odbora direktora.

– Shodno Zakonu o privrednim društvima, Skupština je, po utvrđenom dnevnom redu i u skladu sa Statutom kompanije, razriješila i izabrala nove članove Odbora direktora, kazali su iz EPCG.

Za članove Odbora direktora izabrani su Đoko Krivokapić, Samir Hodžić, Ljubo Knežević, Ranko Milović, Oreste Bramanti, Masimo Tiberga i Frančesko Bekali.

– Na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora koja je održana nakon Skupštine, za njegovog predsjednika izabran je Đoko Krivokapić, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve