Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

Info dan u Bijelom Polju povodom podrške ranoj fazi razvoja startapova

Info dan za Javni konkurs za dodjelu grantova za ranu fazu razvoja startapova u utorak, 09. avgusta 2022. godine u Bijelom Polju

Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja Crne Gore u saradnji sa NVO MMNE organizovaće Info dan za Javni konkurs za dodjelu grantova za ranu fazu razvoja startapova u utorak, 09. avgusta 2022. godine u Bijelom Polju.

Kako je saopšteno iz tog resora, Info dan će se održati u prostorijama EU kutka sa početkom u 10:00 časova, a otvoren je za sva zainteresovana pravna i fizička lica koja obavljaju inovacionu djelatnost ili imaju namjeru da se bave inovacijama, kao i za predstavnike lokalnih samouprava.

“Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja objavilo je Javni konkurs u ponedeljak, 26. juna 2022. godine u ukupnom iznosu od 200.000 eura.

“Predmet konkursa je sufinansiranje startap projekata koji ce ponuditi digitalna rješenja u četiri prioritetna područja pametne specijalizacije. Na ovaj konkurs mogu se prijaviti startapovi koji tek kreću ili imaju poslovnu ideju, kao i startapovi koji su već registrovani u Centralnom registru privrednih subjekata (CRPS)”, objašnjavaju iz ministarstva.

Tokom Infodana biće predstavljeni uslovi za prijavljivanje na konkurs, kriterijumi i proces evaluacije projekata, kao i način dodjele sredstava po ovom konkursu. P

“seban segment Infodana biće posvećen predstavljanju Uputstva za aplikante, koji čini sastavni dio konkursa. Kako će svi startapovi koji budu predloženi za sufinansiranje biti u obavezi da se upišu u Registar inovacione djelatnosti prije potpisivanja ugovora o grantu, tokom Infodana biće predstavljena detaljno i procedura upisa pomenuti registar”, navodi se u saopštenju.

Predstavnici Ministarstva predstaviće i druge aktuelne inovativne programe.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve