Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Grupa građana poručila Vladi: Posmatramo vas i sve bilježimo, spriječili ste spajanje ski centara i zaustavili razvoj Kolašina

Samo u Kolašinu, kako su kazali, prije dolaska eksperata uložene su desetine miliona eura u infrastrukturu, što je rezultiralo početkom gradnje nekoliko hotela sa četiri i pet zvjezdica, koji su trebali da otvore hiljade kvalitetnih novih radnih mjesta ne samo u hotelima, već i za brojne uslužne, poljoprivredne i zanatske djelatnosti, od turističkih agencija, taksi prevoza, izletničkih tura, trgovine, zanatskih poslova, kao i da obezbijede siguran plasman za sve poljoprivredne proizvode

Pažljivo vas posmatramo i sve bilježimo, svaku otrovnu riječ i djelo, svako ugašeno radno mjesto i svaki cent štete koju ste napravili, poručila je Grupa građana iz Nikšića Vladi Crne Gore.

Kako su naveli u saopštenju, uspješna, samoodrživa, rastuća ekonomija koja je prije ove Vlade imala budžetski suficit oko 200 miliona godišnje i ulagala ga u infrastrukturne projekte kojima su stvarani uslovi za otvaranje novih, kvalitetnih radnih mjesta, kao i nezaposlenost na istorijskom minimumu, u proteklih 14 mjeseci bili su na udaru “eksperata”.

“Zatvoren je „Sveti Stefan“, zaštitni znak našeg turizma, a jedan od najprestižnijih svjetskih brendova u oblasti turizma „Aman“ je otjeran; ponosni orlovi Montenegro airlinesa koji su svake godine dovozili milione turista, a u vrijeme korone sigurno i besplatno u Crnu Goru kućama donijeli hiljade njene đece, prizemljeni su”, navodi se u reagovanju.

Svjedočili smo, kako su naveli, i koliko je miliona uloženo u novu kompaniju od „0“ eura, koja je odmah postala gubitaš.

Ista sudbina, poručila je Grupa građana, zadesila i  „Novi duvanski kombinat“, investitora iz UAE i zaposlene u fabrici.

“Uslijedio je udar na KAP našeg najvećeg izvoznika. I ta misija “eksperata” završena je gašenjem ovog giganta koga je Crna Gora uspijevala da održi i u najizazovnijim vremenima”, piše u saopštenju.

Paralelno se, dodaju, marljivo radilo na slabljenju EPCG, CEDIS-a, Luke Bar… Samo u EPCG zaposleno je preko 400 novih “radnika” sa partijskom knjižicom, zahvalnicama sa litija i zaslugama u negiranja svega što je crnogorsko.

“Profit koji je EPCG ostvarivala desetkovan je. CEDIS je pod teretom “eksperata” i novih političkih zaposlenja pretvoren u jednog od najvećih gubitaša. To je jedinstven primjer da kompanija koja po svojoj prirodi ne može biti gubitaš to postane u prvoj godini “ekspertskog” djelovanja. O poslovanju Luke Bar i masovnom bježanju uglednih međunarodnih korisnika usluga moglo bi se mnogo napisati, ali će to biti predmet posebnih analiza”, dodaje se u saopštenju.

Jedno je očigledno, ocjenuju, “ove kompanije se dovođenjem na prosjački štap pripremaju za prodaju “strateškim” investitorima. Kome i kako, lako je zaključiti”.

“Uvidjevši pogubni poslovni ambijent koji kreiraju „eksperti“ i kompanija Katari Dier je obustavila gradnju hotela „Plavi horizont“, investicije vrijedne više stotina miliona eura, koja je trebala da otvori stotine novih radnih mjesta, obezbijedi značajne prihode državi, mogućnost plasmana domaćih proizvoda i usluga brojnim malim biznisima i poljoprivrednicima”, naveli su u saopštenju.

Na udaru “eksperata”, dodaju, već 14 mjeseci je i “Voli” koji zapošljava nekoliko hiljada radnika sa sigurnim, redovnim i dobrim platama. Sada odolijeva manipulacijama, podmetanjima i spletkama koje im se konstantno plasiraju. Očigledna je nesebična pomoć interesno vezanih medija, koji plasiranjem dezinformacija pokušavaju narušiti ugled  kompanija.

“Broj nezaposlenih je, i pored hiljada političkih zapošljavanja, otišao u nebo. Nikada Crna Gora nije imala veći broj nezaposlenih, što su Vladini „eksperti“ pokušali da lažiraju iznošenjem netačnih podataka, ali su otkriveni”, piše u saopštenju.

Koliko je infrastruktura značajna za investicije i nova radna mjesta poznato je svima, ne samo ekonomistima.

“Brojni kapitalni infrastrukturni iskoraci poput Regionalnog vodovoda, tunela Sozina, puta Risan-Žabljak, podmorskog kabla… stvorili su uslove za investicije vrijedne milijarde eura, hiljade radnih mjesta, održivost ekonomije i dalji razvoj. Takav efekat će imati i auto-put i brojni započeti projekti koje su „eksperti“ zaustavili”, navodi Grupa građana.

Samo u Kolašinu, kako su kazali, prije dolaska „eksperata“ uložene su desetine miliona eura u infrastrukturu, što je rezultiralo početkom gradnje nekoliko hotela sa četiri i pet zvjezdica, koji su trebali da otvore hiljade kvalitetnih novih radnih mjesta ne samo u hotelima, već i za brojne uslužne, poljoprivredne i zanatske djelatnosti, od turističkih agencija, taksi prevoza, izletničkih tura, trgovine, zanatskih poslova, kao i da obezbijede siguran plasman za sve poljoprivredne proizvode.

“Eksperti su zaustavili spajanje ski centara u Kolašinu, koje je trebalo da donese oko 45 km novih staza. Umjesto da Kolašin postane prestižni regionalni i evropski Ski centar, njegov razvoj je zaustavljen. „Ekspertski“, nema šta”, poručila je Grupa građana.

I laiku je, ocjenjuju,  jasno da bez razvoja i novih radnih mjesta nema rasta standarda građana. Zaduživanje za tekuću potrošnju na čemu je zasnovan plan „Evropa sad“ vodi samo u dužničko ropstvo, a to je izgleda bio „ekspertski“ plan.

“Našem Nikšiću na sva usta obećavane su hiljade radnih mjesta, investitori, razvoj… Šta je Nikšić od toga dobio? Nije pokrenuta ni jedna nova investicija. Nije otvoreno ni jedno novo radno mjesto, već je broj nezaposlenih povećan za 1.700 i pored toga što su državne kompanije i institucije opterećene političkim zapošljavanjima. Nikšić je dobio samo Vučićevu milostinju. Nikada u svojoj istoriji nijesu Nikšić ni Nikšićani primali milostinju. Znaju mudri Nikšićani kome su i za šta su namijenjeni ti danajski darovi. Znaju i ko je trojanski konj. Znaju i ko su podizvođači. Isti oni koji su pravdali i relativizovali skrnavljenje spomenika našem Ljubu”, dodaju u saopštenju.

Oni koji su prodali vjeru za večeru. Znamo i nećemo zaboraviti.

Grupa građana je poručila, “Nećemo dozvoliti ekonomski i društveni sunovrat u koji pokušavate da bacite Crnu Goru i sve crnogorsko. Nećemo, jer druge države mi nemamo i ne treba nam. Nećemo dozvoliti jer na to nemamo pravo zbog svojih predaka i zbog svojih potomaka”.

Ističu da su ponosni na demokratske i građanske tekovine koje smo s mukom izgradili u najizazovnijim vremenima, a zati žm su dodali, “Crna Gora ne mrzi i ne isključuje ni jednu vjeru i naciju. Naprotiv, ona je siguran dom za sve građane bez obzira na religijsku, političku, rasnu, polnu i bilo koju drugu osobenost. Bila je i biće! Nije siguran dom za one koji zavađaju, dijele i pokušavaju da je sruše. Nije i neće biti”.

“Znajte da vas pažljivo posmatramo i sve bilježimo! Svaku otrovnu riječ i djelo, svako ugašeno radno mjesto i svaki cent štete koju ste napravili”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Axios
21.01.2022-15:00 15:00

Sve istinito i taksativno prikazano.

B.Zekovic
21.01.2022-15:09 15:09

Nevjerovatno uzasno zvuci istina o zbivanjima u Crfnoj Gori kad se ovako jasno, sistematski i cinjenicno iznese. Nevjerovatan je zlocin napravljen Crnoj Gori od strane placenika Crnoj Gori okupatorske Srbije. Treba ih posmatrati pazljivo i pratiti pomno.ali treba nesto i poceti raditi na suzbijanju ovog pogubnog zla. Orfannizovano, pametno, odlucno, nepokoleblivo, hrabro ali oprezno, jer u pitannju je neprijatelj koji ne preza ni od kakvog zlocina, koji je pripremljen i spreman na svako zlo i pokvarenost. Zivjela Crna Gora, slobodnih i recnih njenih Gradjana.

gagi
21.01.2022-19:13 19:13

A kako “gledaju”ove cetiri apostolska ka kucka na dva zeca,posebno ova “kracica”Srzentic 6.35 pi.