Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Glavni grad prezentovao i promovisao biznis zonu

Petog jula ćemo označiti kraj procedure postupka prijava i počećemo da mijenjamo ekonomski imidž Glavnog grada, rekao je Vuković

Glavni grad Podgorica organizovao je Podgorica Investment Day sa ciljem prezentacije i promocije biznis zona, investicionog ambijenta Podgorice, kao i mogućnosti za ulaganje i privlačenje potencijalnih domaćih i stranih investicija, prenijela je agencija Mediabiro.

Gradonačelnik Glavnog grada Ivan Vuković kazao je da je, nakon više od godinu dana krize uzrokovane pandemijom koronavirusa, vrijeme za inteziviranje ekonomskih procesa.

“Imamo 55 hiljada nezaposlenih. To stavlja veliki pritisak na Glavni grad, jer je to glavni generator ekonomskog razvoja u državi i 60 odsto našeg BDP se proizvodi ovdje. Imajući to na umu, pokušavali smo da podržimo lokalne preduzetnike kako bi sačuvali radna mjesta i stvorili preduslove za otvaranje novih”, poručio je Vuković.

On je poručio da će bez novih investicija napori Glavnog grada za očuvanje radnih mjesta biti uzaludni.

“Zbog toga smo se fokusirali na ovaj projekat za koji vjerujem da je najveći razvojni potencijal za Podgoricu i Crnu Goru. Počeli smo raditi na pripremi za uspostavu biznis zona još prije dvije godine. I onda smo postepeno radili kako bi mobilisali ekonomski potencijal”, rekao je Vuković.

On je dodao da su na korak do implementacije ovog projekta.

„Petog jula ćemo označiti kraj procedure postupka prijava i počećemo da mijenjamo ekonomski imidž Glavnog grada”.

Gradski menadžer Marjan Junčaj kazao je da riječ o javnom pozivu za atraktivne lokacije.

“Nadamo se porastu broja novozaposlenih. Postoji saglasnost sa Vladom Crne Gore da investitori kupe zemljište.Postoji i mogućnost otplate na rate. Ovo su subvencije koje dajemo zainteresovanim investitorima koji bi svoje poslovanje da zasnuju na osam kilometara od centra grada”, poručio je Junčaj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve