Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

EPCG odoborila dodatni popust za domaćinstva

Popust će se primjenjivati počev od januarskog računa

Odbor direktora Elektorprivrede Crne Gore odobrio je dodatni popust od 5,5 odsto za kupce električne energije iz kategorije „domaćinstva“ koji redovno izmiruju svoje obaveze.

“Popust će se primjenjivati počev od januarskog računa”, saopšteno je iz EPCG.

Tako će se, objašnjavaju, shodno Odluci o utvrđivanju popusta za električnu energiju distributivnih kupaca, domaćinstvima (članovima Zlatnog tima), koja mjesečno troše ispod 500 KWh, od 1. januara do 31. decembra 2024. godine, obračunavati 18 odsto popusta na vrijednost obračunate aktivne električne energije i mrežnih usluga.

“Domaćinstvima (ostale redovne platiše) sa mjesečnom potrošnjom ispod 500 KWh odobren je popust u visini od 10,5 odsto, dok će se domaćinstvima (sve redovne platiše) – sa mjesečnom potrošnjom iznad 500 KWh, od 1. januara do 31. marta naredne godine, obračunavati popust u visini od 5,5 odsto na vrijednost obračunate aktivne električne energije i mrežnih usluga”, navodi EPCG.

Kako su istakli, pdluka Odbora direktora imala je za cilj prvenstveno zaštitu standarda naših kupaca, nakon povećanja cijene mrežnih usluga, ali i dodatnu stimulaciju manje potrošnje električne energije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve