Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Elektroprivreda: Za izvršnog direktora izabran kandidat sa najboljim referencama

Kako ističu, reference Bulatovića su takve da nijesu mogle biti ignorisane čak ni u situaciji u kojoj je nadmoć u OD EPCG imala politička struktura Abazovića

Za izvršnog direktora Elektroprivrede (EPCG) izabran kandidat sa najboljim referencama, kazali su iz kompanije u reagovanju na navode poslanika GP URA Dritana Abazovića.

“EPCG osjeća potrebu da se, javnosti radi, oglasi povodom današnjeg istupa u Skupštini Crne Gore, kao i na društvenim mrezama, gospodina Dritana Abazovića (URA), koji vrlo tendenciozno i zlonamjerno opisuje izvršnog direktora naše kompanije, gospodina Ivana Bulatovića”, naveli su iz EPCG u reagovanju dostavljenom medijima.

U navedenim istupima se, kako su kazali iz EPCG, Bulatović dovodi u vezu sa “nekim skrivenim centrima moći”.

“U nekim drukčijim okolnostima, ne bi bilo potrebe da se osvrćemo na istupe pojedinaca koji, očito, imaju manjak osjećaja kada je riječ o odgovornosti za javno iskazane riječi, ali smo, kao predstavnici najvažnije kompanije u državi, dužni da ukažemo na jednu vrlo problematičnu praksu u dijelu koji se odnosi na potrebu nekih političkih aktera da, preko leđa EPCG, njenog poslovodstva i zaposlenih, stiču jeftine političke poene. Tako nešto ne samo da je neprofesionalno i nekorektno, nego se, kako vidimo, do sada nikome nije isplatilo u smislu stvarnog postizanja političkog efekta. Jer, i javnost i građani Crne Gore vrlo jasno uočavaju razliku između EPCG, kao ozbiljnog privrednog sistema, i političkog avanturizma”, dodaju iz EPCG.

Neistine se, navode oni, ne mogu prodavati kao neka ozbiljna analiza, tim prije što se, kako kažu, “u slučaju naše kompanije, radi o dokazanom i uspješnom čovjeku”.

“Ivan Bulatović je, naime, diplomirani elektroinženjer, s ozbiljnim iskustvom rada i rukovođenja u organima vrlo respektabilnih kompanija i organizacija, kao što su Elektroprivreda Crne Gore, Crnogorski elektroprenosni sistem, Centar za kordinaciju sigurnosti iz Beograda, Coordinated Auction Office in South East Europe (SEE CAO) u vlasništvu osam prenosnih sistema iz jugoistočne Evrope, Terna Crna Gora (dio stranog drsutva Terna Italija) i Privredna komora Crne Gore kao Predsjednik odbora za energetiku i rudarstvo. Takođe, autor je desetina radova na temu energetike, kako u Crnoj Gori, tako i u inostranstvu. O njegovim međunarodno prepoznatim referencama, u datom kontekstu, više od bilo čega drugog govori činjenica da je za izvršnog direktora izabran na javnom konkursu – prvom te vrste u našoj kompaniji – i to u okolnostima u kojima je, podsjećanja radi, čelnik nadležne komisije za izbor Izvršnog direktora bio i član tadašnjeg saziva OD EPCG koji je upravo kadar Abazovićeve partije”, naveli su iz Elektroprivrede.

Dakle, kako ističu, reference Bulatovića su takve da nijesu mogle biti ignorisane čak ni u situaciji u kojoj je nadmoć u OD EPCG imala politička struktura Abazovića.

“Nikakvi ujaci, nikakve skrivene namjere već, prosto, kvalitet radne biografije. Dozvolićete da primijetimo da, u pogledu razvoja EPCG, iskustvo jednog elektroinženjera ima veći značaj od paušalnih ocjena onih koji nijesu imali nikakvo iskustvo u energetici”, naglasili su iz kompanije.

Ko želi da vidi i čuje, kako kažu, “to prepoznaje vrlo jasno”.

“Ko poznaje prilike u energetici – još jasnije. Mi nastavljamo sa predanim radom u cilju podizanja kvaliteta energetskog sektora u Crnoj Gori na opštu dobit svih njenih građana, s tim što, javnosti radi, ne možemo ćutke prelaziti preko neistina koje plasiraju oni koji pokušavaju da, zlonamjernim komentarima na račun naše kompanije, ostvaruju jeftine političke poene. Uvažavamo, naravno, svačije pravo da učestvuje u javnom životu, ali ćemo, cijeneći važnost EPCG za privredni sistem Crne Gore, uvijek i bezuslovno odgovoriti na svaki neutemeljeni napad. Jer, naš posao je da kompaniju koju su gradile generacije naših predaka vodimo uspješno i predamo u nasljeđe budućim generacijama. Razumijemo da tako nešto ne mogu da shvate oni koji razmišljaju od danas do sjutra, ali je nama, razumjećete, opšti interes uvijek iznad svih partikularizama”, zaključuju iz kompanije u reagovanju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve