Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Ekonomski fakultet otvara vrata za oko 370 budućih studenata

Na Ekonomskom fakultetu dio nastave je interaktivnog karaktera, silabusi nastavnih predmeta su obogaćeni analizom studija slučajeva. Interaktivni pristup nastavi te bogati programi mobilnosti čine studiranje na Ekonomskom fakultetu izuzetno dinamičnim i korisnim iskustvom.

Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore ove godine će otvoriti vrata za oko ukupno 370 novih studenata u studijskoj 2024/2025 godini, nudeći širok spektar mogućnosti za buduće lideri ekonomske sfere zemlje, saopšteno je sa UCG.

U rangu prošlogodišnjeg upisa, očekuje se da bude predloženo 310 mjesta na studijskom programu Ekonomija, 180 na Menadžmentu, 90 na Menadžmentu u Bijelom Polju, te dodatnih 40 na istom programu. Na novom samofinansirajućem programu na engleskom jeziku Academic program in Business and Economics, za očekuje se da će biti predviđeno 60 mjesta.

“Snažno orijentisan prema potrebama tržišta rada, fakultet pruža priliku za izgradnju karijere u Crnoj Gori ili na internacionalnom tržištu. Sa mogućnošću izbora programa na engleskom jeziku, studenti dobijaju priliku da se pripreme za globalno poslovno okruženje”, kaže se u saopštenju.

Ističu da nastavni kadar fakulteta čini mlad i perspektivan tim, podržan brojnim gostujućim predavačima iz zemlje i inostranstva.

“Profesionalci sa entuzijazmom pristupaju edukaciji studenata, omogućavajući im da savladaju osnove ekonomske nauke i razviju svoje stavove o aktuelnim ekonomskim temama. Ono što snažno preporučuje ovaj fakultet je pažnja koju, osim teorijskom, posvećuju kvalitetnom praktičnom znanju. U cilju kreiranju profila savremenog ekonomiste koji posjeduje potrebno znanje i vještine za savremeno tržište rada, pokrenut je Program praktične nastave posredstvom kojeg svi studenti završne godine mogu steći jednomjesečnu stručnu praksu kod nekog od više od 50 poslodavaca. Osim toga, za one koji sebe vide u preduzetničkim vodama, kreirana je platforma Biću preduzetnik/ca”, naveli su sa UCG.

Na Ekonomskom fakultetu dio nastave je interaktivnog karaktera, silabusi nastavnih predmeta su obogaćeni analizom studija slučajeva. Interaktivni pristup nastavi te bogati programi mobilnosti čine studiranje na Ekonomskom fakultetu izuzetno dinamičnim i korisnim iskustvom.

Svi zainteresovani mogu direktno komunicirati sa upravom fakulteta na Dekanskom satu, događaju koji se organizuje radi podrške studentima i razmjene mišljenja. Osim toga, moderna infrastruktura fakulteta prilagođena je savremenim potrebama studiranja, uz poseban fokus na digitalizaciju i unapređenje nastavnog procesa.

Za više informacija pogledajte Studentski informator.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve