Petak, 2 Juna, 2023
Rubrika:

EKONOMSKI ELEMENT HIBRIDNOG RATA: Projekat “Evropa Sad” napisao prvi saradnik Borisa Tadića

Jasno je da realizacija ovog projekta, kao ekonomski element hibridnog rata, za krajnji cilj ima urušavanje države, ali bez ispaljenog metka. ''Impozantni'' efekti projekta ''Evropa Sad'' ili adekvatnije rečeno ''Propast Sad'', su smnajili kupnovnu moć građana, a povećali nezaposlenost u privatnom sektoru.

Piše: Tijana Lopičić

Od obnove nezavisnosti, Crna Gora je u kontinuitetu pod hibridnim prijetnjama države Srbije. Zahvaljujući bitnom strateškom položaju (u raznim sferama), ispoljavali su neskrivene pretenzije na za njih  „srpsko more“, te težnje ponovnoj aneksiji i  prisajedinjenju Crne Gore.

Tijana Lopičić

Sa promjenom vlasti, od 30. avgusta 2020. godine, te hibridne prijetnje su, zasigurno,  prerasle u hibridni rat. Nefunkcionalnost institucija, u kojima su se njihovi ljudi pozicionirani godinama unazad (članovi tada vladajućih partija, a bili su velikosrpski agenti), napravili su maestralan ‘trojanski port’ za realizaciju malicioznih projekata.

Nažalost, jedan od takvih  projekata je upravo i  projekat „Evropa Sad“, napisan od strane Gorana Radosavljevića, bliskog  saradnika nekadašnjeg predsjedika Srbije Borisa Tadića.

To je Tadić i priznao u videu koji prilažemo.

No, ne bi bilo ni važno što je projekat napisan od ‘eksperta’ iz Srbije, a Milatović i Spajić ga prezentovali kao svoj, da je za krajnji cilj, zaista, imao progres ekonomije Crne Gore. Dok Tadić prezentuje projekat koji će, kako je kazao, povećati za 12% platu (bruto ili neto nije precizirao u izlaganju), odkud to da smo dobili povećanje neto plate od 80%?!  Na privredu prethodno pogođenu kovidom, ekspertski su povećali teret poslodavcima za 115 € po radniku, izazivajući galopirajuću inflaciju, koja je, činjenično u manjoj mjeri, izazvana i uvoznom inflacijom.

Jasno je da realizacija ovog projekta, kao ekonomski element hibridnog rata, za krajnji cilj ima urušavanje države, ali bez ispaljenog metka. ”Impozantni” efekti projekta ”Evropa Sad” ili adekvatnije rečeno ”Propast Sad”, su smnajili kupnovnu moć građana, a povećali nezaposlenost u privatnom sektoru.

Kad govorimo o državnim firmama, oni imaju prekomjerna zapošljavanja „po dubini“, te od firmi koje su poslovale sa značajnim dobicima, sada najčešće imaju gubitke.  Napravli su i najveća istorijska zaduženja po najnepovoljnijim kamatnim stopama, a za prvo zaduženje je, i SDT formirao predmet.

Zaista, Milatović i Spajić nijesu zaboravili ni 124.000 penzionera (mislim glasača), koji su usljed posljedica realizacije projekta „Evropa Sad“  doslovno bili dovedeni do egzistencijalne ugrženosti. Zato, iluzorno je vjerovati da im neznatno, iznuđeno povećanje penzija obezbijeđe bolji ekomski  život, pogotovo ako uzmemo u obzir galopirajuću i nekontrolisanu inflaciju.

Dok  isčekujemo da nas, istaknuti apostolski eksperti Crkve Srbije,  Milatović i Spajić, poduče kako da i mi, kao i oni,  pošteno, ”časti mi”, zaradimo ekspresno za vile, kuće, stanove, skupocjene automobile, moramo im odati priznanje da su doktorirali vođenje hibridnog rata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Neko tamo
30.03.2023-07:49 07:49

E pa to ovi lažnjaci i svetosavci iz Evrope sad treba da ugase Crnu Goru zato su se i zaduzili i poskupili namirnice da bi povecali plate a zapravo sve dodje na isto cak i gore a te dugove cu nasa praunucad da vracaju
Zna se da je Evropa sad gasenje Crne Gore
Jer Crnogorski blok je imao vecinu sve do pojavè Evrope sad
E to je trebalo Srbiji

Merlin
30.03.2023-11:28 11:28
Reply to  Neko tamo

Crna Gora će se “ugasiti” ako Milo ne bude predsednik :) Jakov je kriv i za koronu i hiper inflaciju koja je u celom svetu.

Neko tamo
30.03.2023-08:03 08:03

E sad znamo da nije picousti osnivač
Ali jeste osnivač iz štakorske pacovske drzave Srbije matori prdonja i posrbica boris tadić
Znaci opoziciona Srbija je Evropa sad vijesti nova m
A picoustijeve partije su ura df demokrate prva adria
Kako god jednako ta štakorska drzava treba da ugasi crnu goru

dragan
30.03.2023-08:50 08:50

Svaka cast Gospodjo ! Respekt!

Life
30.03.2023-09:42 09:42

Ne trošiti slova na budalastog Radosavljevića. To je jedno janko nesnosno biće koje ništa ne zna.

Da nije gdin Krvavac bar malo nešto izračunao, ne bi tu bilo nikakvog programa.