Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Drakić i Vujović u posjeti Menzies Aviation: Laureat Nagrade Privredne komore lider aviologistike

U otvorenom razgovoru razmijenjena su mišljenja o potrebi stabilnosti ambijenta za investiranje, otklanjanju administrativnih barijera, povećanja aviodostupnosti, razvoja aerodromske infrastrukture i drugim temama

Predsjednica Privredne komore Nina Drakić i potpredsjednik Nikola Vujović posjetili su laureata prestižne nagrade ove asocijacije, kompaniju koja je do skoro nosila ime Fly Montenegro Ground Handling, a odnedavno je dio Menzies Aviation, globalnog specijaliste za aviologistiku.

Fly Montenegro G&H je prvi laureat Nagrade Komore u novoj kategoriji – za uspješno poslovanje kompanija na čijem čelu su žene, čime krovna institucija crnogorske privrede želi da i na taj način osnaži žensko preduzetništvo u našoj državi.

“Čestitam Vam na vrijednom priznanju i drago nam je da ste upravo Vi prvi laureat nagrade Privredne komore za uspješne kompanije u ženskom vlasništvu”, rekla je Drakić.

Ona je istakla dugogodišnji doprinos kompanije Fly Montenegro radu Privredne komore i unapređenju ambijenta za poslovanje cjelokupne poslovne zajednice.

Drakić je informisala sagovornicu da Komora planira da digitalizuje svoje poslovanje i komunikaciju sa privredom, kako bi mogla da bude na fonu sa većim brojem malih firmi, te ponudi članicama nove usluge u skladu sa savremenim trendovima.

Vujović je informisao sagovornicu da je Komora pokrenula kampanju promocije privrede “Snaga je u nama”, u želji da istakne izuzetnu važnost poslovnih subjekata za društvo u cjelini.

Ana Marojević, generalna direktorica Menzies Aviation za Crnu Goru i Srbiju, ističe zadovoljstvo što je poslovanje kompanije prepoznato od strane Privredne komore, te da Nagrada predstavlja veliki podstrek za njihov dalji rad.

” Počastovani smo Nagradom Privredne komore Crne Gore, posebno u ovoj godini koja je za nas izuzetno značajna. Mi smo od osnivanja prije 13 godina imali za cilj da od start up kompanije razvijemo biznis sopstvenim snagama do nivoa koji je danas prepoznat od strane globalne kompanije iz ove oblasti. Ove godine, u avgustu, spojili smo se sa najvećom kompanijom iz oblasti zemaljskog opsluživanja iz Velike Britanije, a koja pruža usluge na 254 aerodroma na šest kontinenata, ima preko 35.000 zaposlenih, godišnje opsluži 600.000 letova i dva miliona tona karga i broj jedan je u ovoj oblasti”, kazala je Marojević.

Ona ističe da je njena kompanija uvijek htjela da donese nešto novo Crnoj Gori i bude korak ispred drugih. Prema njenim riječima, Menzies Aviation je veliki investitor koji traži povoljan ambijent i može značajno unaprijediti ovu djelatnost u Crnoj Gori.

“Mi želimo da unaprijedimo ovu oblast, izgradimo warehouse – cargo centar koji još uvijek ne postoji u Crnoj Gori. Spremni smo da investiramo, podignemo nivo opsluživanja na aerodromima po evropskim standardima, a na zadovoljstvo i očekivanja klijenata – aviokompanija. Spremni smo da otvorimo preko 200 novih radnih mjesta, privučemo nova tržišta i aviokompanije”, rekla je Marojević.

U otvorenom razgovoru razmijenjena su mišljenja o potrebi stabilnosti ambijenta za investiranje, otklanjanju administrativnih barijera, povećanja aviodostupnosti, razvoja aerodromske infrastrukture i drugim temama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve